İstinye’de Samsun rüzgarı esti

İstinye’de Samsun rüzgarı esti
Ramazan ayı boyunca birbirinden değerli sanatçılara ev sahipliği yapan İstinye Tersane Alanı bu kez Memleket Türküleri etkinliğinde Samsunluları ağırladı.

Sarıyer Belediyesi’nin bir ay boyunca 38 mahalleye kurulan iftar sofraları Ramazan ayının 16. gününde Tarabya Spor Kulübü’nün bahçesinde vatandaşları buluşturdu.

İstinye Tersane Alanı’nda ise Sarıyer Samsunlular Dernek Başkanı İdris Güven, yönetim kurulu üyeleri ve ayrıca Ladik Aşağı Gölyazı Derneği’nin de işbirliğiyle Samsunlular gecesi organize edildi. Samsun’un tanıtım film gösterisi ile başlayan programda, Beyoğlu Selimi Hatun Camii İmamı Ömer Görkem’in güzel sohbeti sonrası katılımcılar dualar eşiliğinde oruçlarını açtı.

samsun-kck.jpg

Sarıyerliler Samsunlu sanatçılarla coştu

İftar programının ardından barış, huzur ve hoşgörü alanına gelen yüzlerce kişi Samsunlular gecesi ile coştu. Samsun’un sevilen sanatçıları Rahmi Aydın, Şeyda Karadeniz ve Hüseyin Şimşek’in  sahne aldığı muhteşem gecede, Ramazan Gecenoğlu da şiir okuyarak renk kattı.1500 kişinin yer aldığı gecede, Samsun yöresi müziğinin birbirinden güzel eserlerini dinleme fırsatı bulan Sarıyerliler, türküler eşliğinde oynayarak coştu. Sarıyer Belediye Başkan Şükrü Genç’in birlik ve beraberlik konuşmasının ardından gece son buldu.

Dernek Başkanı İdris Güven Başkanı İdris Güven hemşerileri adına katkılarından dolayı Sarıyer Belediye Başkanı  Şükrü Genç'e teşekkür etti.

Bu haber toplam 4082 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT