İstinye'de ev ve işyerleri sular altında kaldı

İstinye'de ev ve işyerleri sular altında kaldı
İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından Sarıyer’de bazı mahalleler sular altında kaldı. Vatandaşlar isyan etti.

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından Sarıyer’de bazı mahalleler sular altında kaldı. Bel seviyesini geçen sular altında kalan mahalleli tepki gösterdi.

Akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağış İstanbul’un çeşitli noktalarında sel baskınlarına neden oldu. Sarıyer, İstinye Mahallesi’nde ev ve işyerlerinin giriş katlarında su baskınları yaşandı. Su baskınları nedeniyle ev ve işyerlerinde ciddi maddi hasar meydana geldi. Bazı vatandaşların da evlerinde ve işyerlerinde mahsur kaldığı görüldü. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla rögar kapaklarını açmaya çalışarak suyu tahliye etmeye çalıştı.

“İSTİNYE'NİN ÜZERİNE BULUT GELİNCE KORKUYORUZ”

Meydana gelen sel baskını nedeniyle işyerinde zarar meydana gelen bir esnaf, “Bu durumdan şikayetçiyiz. Çünkü bu bir kere olan bir şey değil. İstinye’nin üzerine bulut geldiği zaman korkuyoruz. Yağmur yağdığında vatandaş ve esnaf mağdur oluyor. Her yağmur yağdığında sel basacak mı korkusuyla yaşıyoruz. Buraya hiçbir çözüm bulunmuyor. Yetkililerde ilgilenmiyor. Hiç kimse gelip de buraya bir çözüm bulmuyor. Ne zaman sular çekiliyor, temizlik yapılıyor ardından geliyorlar. Biz vatandaş ve esnaf olarak bir çözüm istiyoruz. Perişan durumdayız ve sesimizin duyulmasını istiyoruz” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Vatandaşların evlerinde ve işyerlerinde meydana gelen su baskınlarını kendi imkânlarıyla tahliye etme çalışmaları sürüyor.

Bu haber toplam 2377 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT