İstinye'de dehşet anlarının video görüntüleri!

İstinye'de dehşet anlarının video görüntüleri!
Borsa İstanbul’u ele geçirmek isteyen darbecilerin halkın üzerine ateş açtığı, bir kişinin şehit olduğu ve onlarca kişinin yaralandığı anlarda yaşanılanların videosu ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne bağlı cuntacılar darbe sırasında Reşitpaşa’daki Borsa İstanbul binasını ele geçirmek için yoğun çaba harcadı. Darbeci askerler orada direnen halkın üzerine ateş açtı. Sarıyerli demokrasi şehidi Fatih Satır’ın da vurulduğu bölgede yirminin üzerinde kişi yaralandı.

Sarıyer eski Belediye Başkan Yardımcısı Ali Usta ve eşi, Kâğıthane Belediyesi personeli Gürsel Erden’in de vurulduğu o anlarda yaşanılanların video görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde polis tomalarla bölgeyi kontrol altına almaya çalışırken, darbecilerin halkın üzerine kurşun yağdırdığı net bir şekilde görülüyor.

Darbeciler direk halkı hedef aldı 

Darbecilere karşı direnirken çatışmanın ortasında kalan bir görgü tanığı yaşanılanları Sarıyer Manşet'e şöyle anlattı: “Toplanıp Atatürk Havalimanı’na Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için gidecektik. Asker’in Borsa’İstanbul’un önünde olduğunu görünce durup polisimize destek verdik. TOMA’ların arkasından Borsa’ya girmeye çalışırken üstümüze ateş açıldı. Orada genç kardeşimiz Fatih şehit oldu. Onlarca kişi yaralandı. Bazı arkadaşlarımız yaralıları hastaneye yetiştirdi. Biz orada polisle birlikte kalmaya devam ettik. Sonrasında çatışma devam etti. Ve kurşunlar halka denk gelsin diye hedef alıyorlardı” dedi. (SARIYER MANŞET)

Sarıyerli şehitleri onbinler uğurladı

Bu haber toplam 24603 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT