İstinye Park Masa'dan kim, ne aldı?

İstinye Park Masa'dan kim, ne aldı?
İstinye Park’taki Masa Restoran ile ilgili şaibeli iddialar Sarıyer Belediye Meclisi’nde yine gündeme oturdu.

AK Partili Hüseyin Coşgun sordu, CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Gökan Zeybek cevap veremedi. 

CHP’li İstanbul Büyükşehir meclis üyesi bir ismin İstinye Park’taki Masa Restoran’ın bahçesinde ve üst katındaki kaçak kullanım alanlarına aracılık yaptığı ve belediyenin buna göz yumduğu iddiaları bir kez daha meclisin gündemine geldi.  Önceki önergesine bir cevap alamadığını söyleyen AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun konuyla ilgili yeniden önerge vererek, “Daha öncede bu kürsüden bir önerge vermiştim ama maalesef şeffaf geçinen belediye başkanlığımızdan gerekli cevabı alamadım. İstinye Park’taki bir işletmeyle ilgili ciddi iddialar vardı.  Bir meclis üyesinin buradaki kaçak yapılara aracılık ederek, çıkar sağladığı ve belediyenin buna göz yumduğu iddialarını meclis başkanlığımıza sunmuştum. Aylar geçmesine rağmen önergeme bir cevap alamadım” dedi.

Coşgun: Masa’daki kaçaklar neden yıkılmıyor

AK Partili Coşgun, meclis kürsüsünden şu soruları sordu: 
İstinye Park’ın içinde yer alan Masa Restaurant isimli işletmenin yaptığı imara aykırı eklentiler belediye tarafından tespit edilmiş midir?
Tespit edilmiş ise herhangi bir cezai işlem uygulanmış mıdır?
İddialar doğrultusunda söz konusu işletme incelendiğinde gerek bahçesi gerekse üst kısımlarında eklentiler yapılmıştır. Buna hangi şekilde izin verilmiştir? 
Kaçak yapıldıysa neden yıkım işlemi gerçekleşmemiştir?

Kültür Merkezi ile ilgili şok iddia

AK Partili Coşgun, yine farklı bir iddia gündeme getirdi. Coşgun “Yaşar Kemal Kültür Merkezi’yle ilgili gerek belediye çalışanlarından gerekse inşaatla ilgilenen arkadaşlardan aldığımız çeşitli duyumlar vardır. Bu duyumlar binada kullanılan malzemenin kalitesiyle ilgilidir. Arkadaşların söylediklerine göre; konudan sayın belediye başkanımızın da haberi var. İhaleyi alan firmanın inşaatta kullandığı malzemenin şartnameye uygun olmadığı, defolu ürünlerin kullandığı söyleniyor. Hakedişin ise birinci kalite malzeme üzerinden yapıldığı ve bu yolla belediyemizin zarara uğratıldığı bilgisi var. Sarıyer’de yaşayan 400 bin insanın hakkını korumak adına soruyorum.

Coşgun; Belediye bu yolla ne kadar zarara uğratıldı?

Burada kullanılan malzemenin kontrollerini kimler yapıyor? Eğer firma böyle bir şey yapıyorsa herhangi bir yaptırım uyguladınız mı? Fen işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız sayın Gökan Zeybek’in ve fen işleri müdürümüzün bu konulardan ne kadar haberi var?  Yoksa firma ile anlaşmalı bir durum mu söz konusu?  Eğer böyle bir durum varsa belediye zarara uğratılmıyor mu?

CHP’li Gökan Zeybek iddialara cevap veremedi!

Meclis Başkanı CHP’li Hüseyin Coşkun ise bu önergeleri İBB Meclis Üyesi Gökan Zeybek’in kürsüden cevaplamasını önerdi. Kürsüye çıkan Zeybek, sorulara cevap vermekte zorlandı. Son olarak önergelerin yazılı olarak cevaplanması oylandı.

 

Bu haber toplam 8092 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT