İstinye Balabandere’den Şükrü Genç’e teşekkür

İstinye Balabandere’den Şükrü Genç’e teşekkür
İstinye Balabandere Mevkii’nde yaşayan vatandaşlar, evlerini korumak için yıllarca süren hukuk mücadelelerinde yanlarında duran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ettiler.

Sarıyer’de eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy ile başlayıp Yusuf Tülün ile devam eden İstinye Balabandere Mevkii’nde yapılan 18 imar uygulamalarındaki hukuksuzluk yıllarca tartışılmıştı. Tartışmalı olan bazı işadamları AK Partili Yusuf Tülün döneminde bir gecede mahalleye ortak edilmiş ve konu mahkemeye taşınmıştı.

2009 yerel seçimlerinde Sarıyer’de CHP’li Şükrü Genç’in seçilmesiyle birlikte mahalle halkı rahat bir nefes almıştı. Şükrü Genç’in de mahalle halkının arkasında durmasıyla yıllarca devam eden mahkemede yaklaşık iki yıl önce iç parselasyon iptal edildi. Ancak yol, okul ve cami alanlarını el altından satın alarak mahalleye ortak olanlar kaldı. 

“Şükrü Genç sayesinde evlerimizde huzurlu yaşıyoruz”

Yıllarca hukuk mücadelesi veren mahalle halkı ise süreç içinde sürekli arkalarında duran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ediyor. Süreci başından beri takip eden Sarıyer Manşet Gazetesi’ne konuşan Metin Kurdaş ve mahalle halkı, “Şükrü Başkan 2009’da bu süreçte yanımızda duracağına söz vermişti ve durdu. Mahalle üzerinde rant hesapları yapan müteahhitlere hiçbir zaman izin vermedi. Mahallelinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi için de elinden gelen tüm çabayı gösterdi. Bu güveni her zaman yanımızda hissederek evlerimizde rahat uyuduk. Kendisi ,  “Burası baba evim gibidir”diyor. Biz de belediye başkanımızı mahallemizden, ailemizden biri olarak görüyoruz. Dik duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Bu haber toplam 16202 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT