İstinye Balabandere'de neler oluyor?

İstinye Balabandere'de neler oluyor?
SARIYER MANŞET - Sarıyer Belediyesi’nin önceki dönemlerde İstinye Balabandere Caddesi Taşocakları Mevkii, 59 pafta 388 ada, 31, 32, 33 no’lu parsellerde yaptığı yanlış 18 uygulamaları mahalleyi tedirgin etmeye devam ediyor.

Sarıyer Belediyesi’nin önceki dönemlerde İstinye Balabandere Caddesi Taşocakları Mevkii, 59 pafta 388 ada, 31, 32, 33 no’lu parsellerde yaptığı yanlış 18 uygulamaları mahalleyi tedirgin etmeye devam ediyor.

 
O dönem el altından buraya gizlice ortak edilen kişilerin müteahhitler aracılığıyla mahallelerdeki bazı evlerde gizlice görüşme yapması kafalarda soru işareti bırakırken, mahalle halkı yeniden mağdur olmaktan korkuyor.  
 
Belediye bu 3 parseli eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde yapılan 18 imar uygulamasına göre imara açmış. Müteahhitler bu yüzden mahalleden çıkmıyor” şeklindeki söylentiler mahalle halkını tedirgin etti.
 
Sarıyer Manşet'e ulaşan çok sayıdaki mahalle sakini, yeniden mağdur olmaktan korktuklarını belirterek, Sarıyer Belediyesi’nin İmar Müdürlüğü’nde bu bölge ile ilgili herhangi bir imar izni ya da ruhsat talebinin olup olmadığı ile ilgili yetkililerden tatmin edici açıklama bekliyor.
 
2006 yılında yapılan 18 uygulamasında burada yaklaşık 50 yıldır oturan mahalle sakinleri bir sabah uyandığında, belediye tarafından çizilen planlar üzerinde evlerine ortak birilerini bulmuşlardı. Dönemin İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Müdürü mahalle halkıyla muhatap olmayınca konu mahkemeye taşınmıştı. O dönem mahalle üzerinde yapılan hesapları da yine Sarıyer Manşet Gazetesi ortaya çıkartmıştı.

Bu haber toplam 9768 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum