İstiklal Marşımızın kabülünün 96. yılı Sarıyer'de kutlandı

İstiklal Marşımızın kabülünün 96. yılı Sarıyer'de kutlandı
İstiklal Marşımızın kabülünün 96. yılı, Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen törende eserin yazarı, ulusal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’da anıldı. Başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından emekli öğretmen Sahire Güldür’ün sunuculuğunda gerçekleşen törende bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, İstiklal Marşı’nın tarihçesi ve ulusumuz için önemine dair bir konuşma yaptı. Programa AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Nurettin Çelik ve Abdullah Günaylı, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci, Sarıyer Merkez Muhtarı Sinan Yüksel ve İstinye Muhtarı Recep Alkan da katıldı.

Başkan Genç: İstiklal Marşımızın yazıldığı zamanı göz ardı etmemek lazım

Törendeki konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla anarak başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, marşın yazıldığı dönemi de unutmamak gerektiğini söyledi. “İstiklal mücadelemizin temsili olan marşımızın değerini iyi bilmemiz ve onu yaşatmamız gerekir” diyen Başkan Genç sözlerini; “Bizim bu ülkede huzur içinde yaşamamız için canlarını feda eden  şehitlerimizi özlem ve rahmetle anıyorum. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve onun eseleri” diye bitirdi.

istiklal-kck.jpg

Sarıyer Belediye Tiyatrosu oyuncularından Ekin Gündü’nün coşkulu alkışlar eşliğinde okuduğu İstiklal Marşı’nın ardından tören sona erdi.   

Bu haber toplam 2675 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT