İşten atılan işçiler çay bahçesi açtı

İşten atılan işçiler çay bahçesi açtı
'Gökan Zeybek dönsün' diye kulis yapanlar; emekçiler için neden sessiz?

Sarıyer Belediyesi'nden atılan işçiler, CHP il binası önünde eylem yaptı. İşçiler "Direniş Çay Bahçesi" adını verdikleri alanın açılış kurdelesini kesti.

Sarıyer Belediyesi’ne bağlı çalışan bir grup işçi işten atılınca, eylem başlatmış ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı binasını işgal etmişti. Binadan dışarı çıkarılan işçiler bu kez ise oturma eylemi başlatmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise işten çıkarılan işçiler, haklarının verilmediğini gerekçe göstererek, kendilerini CHP İl Başkanlığı binasının giriş kapısına zincirlemiş daha sonra ise gözaltına alınmıştı.

İşten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylemlerine devam eden işçiler, eylemlerinin 100'üncü gününde CHP İstanbul İl Binası önünde eylem yaptıkları alanı çay bahçesine dönüştürdü. İşçiler "Direniş Çay Bahçesi" adını verdikleri alanın açılışı kurdelesini kesti. Açılışa işçilere destek için sanatçı Yasemin Göksu da katıldı.

AÇIKLAMA YAPTILAR
Grup adına açıklama yapan işçi Önder Atbaş, CHP'nin işçilerin yanında olduğunu söylediği halde işten çıkarıldıklarını ifade ederek, "Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından işten atıldık. Çünkü bizler iş elbisesi istedik. Çünkü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tatil edilsin dedik. Yılda bir kez yakacak parası istedik. Çünkü biz emeğimizin karşılığını istedik ve 100 gündür istemeye devam ediyoruz. Yılmadık korkmadık işçi düşmanlarına 10 gün açlık grevi yaparak cevap verdik. Daha sonra İstanbul CHP İl Binası önünde çadır kurup direnişimize devam ettik. Direnişimizin 100'üncü günüde bizlere yapılan haksızlığı, hukuksuzluğu göstermek ve geçimimizi sağlayabilmek için CHP il binası önünde 'Direniş Çay Bahçemiz'i açıyoruz. İşçisini emeğinden eden Şükrü Genç ve bu haksızlığı göz yuman yalancı sahtekar CHP'ye karşı onurumuzla sahip çıkıyoruz. CHP'nin 'taşeronu kaldıracağız' yalanı karşısında işçiden, emekçiden yana olan herkesi direnişimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.
İşçilerin, haklarını alana kadar eylemlerine devam edecekleri öğrenildi.

Gökan Zeybek için direnenler işçiler için nerede? 
İşçilerin haklı direnişine, İl Başkanı Murat Karayalçın, İlçe Başkanı ve meclis üyelerinin duyarsız kalması ise Sarıyer’de tepkilere neden oluyor. Bu konuda rahatsızlıklarını belirten CHP’liler; “Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek görevden alındığında “geri dönsün” diye gece gündüz Şükrü Genç’e kulis yapanların, emekçiler için maalesef sesleri çıkmıyor. İl Başkanı ile ilçe başkanı sorunu bildikleri halde müdahale etmiyor. Bu insanlar belediyeye emek verdiler. Emeklerinin karşılığını istemeleri kadar doğal bir şey yok. Bir an önce bu yanlıştan dönmemiz şart” diye konuştular.

 

Bu haber toplam 5939 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT