İstanbul’da milyonlarca kişi BEDAŞ mağduru!

İstanbul’da milyonlarca kişi BEDAŞ mağduru!
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) son bir yıldır İstanbul’da yaşayan milyonlarca kişiyi mağdur etti.

BEDAŞ’ın yaşattığı mağduriyetler nedeniyle CİMER ve BİMER’ şikâyetler yağıyor.

Son günlerde giderek artan elektrik kesintileri ve haksız yüksek faturalar İstanbul’da yaşayan vatandaşları isyan noktasına getirdi. Birçok ilçede saatlerce süren elektrik kesintileri yaşanıyor. Uzmanlara göre yaşanan kesintilerin en büyük nedeni ise denetimsizlikten dolayı değiştirilen enerji hatlarında kalitesiz malzemenin kullanılması olarak gösteriliyor. Uzmanlar; “Daha önce hatlarda bakır ve daha kaliteli kablolar kullanılıyordu. Elektriğin özeleştirilmesinden sonra şirket daha fazla kar sağlamak için iletkenliği daha az olan alüminyum ve daha kalitesiz ucuz malzeme kullanıyor. Doğal olarak bu ucuz malzeme bu yükü kaldırmıyor ve İstanbul karanlığa mahkûm ediliyor” şeklinde konuşuyor. 

Binlerce kişi yüksek fatura mağduru 

Kesintilerin yanı sıra bir diğer mağduriyetler ise ev ve işyerlerine gelen haksız yüksek faturalar. Gelen yüksek faturalara yapılan itirazlar ise değerlendirilmiyor. Vatandaşların elektriği kesilerek icraya veriliyor. İşletme müdürlüklerine hemen her gün yüzlerce mağdur gidiyor. Açıklama yapan bir mağdur, “Bana haber verilmeden aboneliğim iptal edilmiş ve 2 odalı bir evde kaçak elektrik kullanıyorum gerekçesiyle 7 bin TL ceza kesilmiş. İtiraz etmeme rağmen düzeltilmedi ve icraya verildiği için faiziyle ödemek zorunda kaldım” şeklinde konuştu.

BEDAŞ’la ilgili çok sayıda şikayet geliyor

BEDAŞ’ın yaşattığı mağduriyetler Sarıyer Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi. Konuyla ilgili mecliste açıklama yapan Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, “Boğaziçi Elektrik Kurumu’yla ilgili gerek BİMER, CİMER gerekse Sarıyer Belediyesi’ne çok sayıda şikayet geliyor. Bu konunun Büyükşehir’de de gündem yapılmasında büyük fayda var. Karanlık sokaklarda can ve mal güvenliği konusunda büyük sıkıntılar söz konusu. Sokak aydınlatmalarının yarattığı tehlikeleri ortadan kaldırmak için gerekirse komisyonda görev alan arkadaşlarımızın ilgili kurumları ziyarette bulunmasında fayda görüyorum. Belediye olarak 25 yıllığına trafo kurulmasıyla ilgili bir yer tahsis edecek. Bu arkadaşlarda en az burada alınan kararlar kadar bu sokakların aydınlatılması hususuna özen göstersinler” dedi.

Bu haber toplam 5967 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT