İstanbul’da güç savaşı

İstanbul’da güç savaşı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Başkanlığı’nda bir ismi işaret etmemesi nedeniyle kongre belediye başkanlarının güç savaşına dönüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK toplantısında İstanbul İl Başkanlığı için “Kongrede isim telaffuz etmeyeceğim" sözü, yarışı iyice kızıştırdı. Kongre bir tarafta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, diğer tarafta ise Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin güç savaşına dönüştü. Battal İlgezdi, Cemal Canpolat; Şükrü Genç ise Gökan Zeybek için parti yönetiminden ve delegelerden destek arıyor.

Kılıçdaroğlu, hiçbir ismi işaret etmeyecek
İstanbul il başkanının belirlenmesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun işareti bekleniyordu ancak dün yapılan, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, yaklaşan il kongreleri için hiçbir ismi telaffuz etmeyeceğini belirtti. Milliyet’in haberine göre; Kılıçdaroğlu MYK’da "Hiçbir kongre için isim telaffuz etmeyeceğim" dedi.

Delege yapısı belirleyecek 
Çok sayıda adayın bulunduğu kongrede İlçe başkanlarının aday sayısının azalması için görüşmeler yaptığı da dile getiriliyor. Başkanların CHP liderinden gelecek işarete göre de hareket edeceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun ise genç ve dinamik bir başkan istediği biliniyor.

Belirleyici unsurlardan birisi ise delege yapısı olacak. Parti kayıtlara göre 640 delege oy kullanacak. Bunların 135’i İstanbul, 76’sı Sivas, 35’i Tunceli, 29’u Malatya, 27’si ise Tokat nüfusuna kayıtlı geri kalan kısmı ise diğer illerin nüfusuna kayıtlı partililerden oluşuyor.

Neredeyse her adayın parti yönetiminden bir destekçisi bulunuyor. İstanbul’dan Ocak’ta yapılacak Kurultay’a gidecek 170 delege olduğu için de parti yöneticileri, belediye başkanları ve vekiller destekledikleri adayın kazanması için güç savaşı veriyor. "İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır" kuralı CHP içinde de işliyor. Başkanlık yarışının yanı sıra kurultay delegesi olmak için de partililer büyük kulis yapıyor. Her aday “Kılıçdaroğlu beni işaret etti” söylentisiyle delegeleri etkilemeye çalışıyor. 

 

Bu haber toplam 5059 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
3 Yorum