İstanbul Sarıyer Minibüs Kooperatifi’nin büyük başarısını konuşuyor

İstanbul Sarıyer Minibüs Kooperatifi’nin büyük başarısını konuşuyor
Sarıyer S.S. 19.No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Başkanı Kazım Bilge hizmetlerini Sarıyer Manşet Gazetesi’ne değerlendirdi.

5 yıldır Sarıyer’de yaptığı başarılı çalışmalarla minibüsçü esnafının sorunlarını çözerek, onların çalışma koşullarının iyileştirilmesinde büyük katkı sağlayan Sarıyer S.S. 19.No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Başkanı Kazım Bilge hizmetlerini Sarıyer Manşet Gazetesi’ne değerlendirdi.  “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Göreve geldikten bu yana Sarıyer’de esfanımızın çalışma koşullarını belirli bir kaliteye getirdik. Bu hizmetleri İstanbul’a yayacağız. Minibüsçü esnafının çözülmeyecek sorunu yoktur” diyen Bilge, 21 Ocak’ta yapılacak olan seçimlerde İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanlığı’na aday olduğunu söyledi.

minibus5.jpg

Sarıyer Merkez’de 4 katlı binayı kooperatife kazandırdık

Ç alışmaların daha verimli ve düzenli yürütülmesi açısından Sarıyer Merkez’deki 4 katlı kooperatif binasını minibüsçü esnafına kazandırdıklarını belirten Başkan Kazım Bilgen, “Bu çalışmaların hepsi bir ekip işidir. Yönetim olarak biz sorunları çözmek için bu göreve talip olduk ve elimizi taşın altına koyduk. Esnafın sorunlarının ne olduğunu çok iyi biliyorduk. İlk etapta binayı satın almaya karar verdik. Esnafımızdan topladığımız paralarla bu binayı aldık. İçerisinde tadilat yaparak, daha rahat çalışılabilecek bir duruma getirdik.  Şuanda binanın değeri 2-3 kat artmış durumdadır.  Esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

minibus4.jpg

Esnafımıza Minibüs Depolama Alanı kazandırdık

Belediyemizin de katkısıyla Sarıyer’de trafik sorununun çözümüne yönelik Minibüs Depolama Alanlarının ilki Maden Mahallesi'nde hizmete girdi. Sarıyer’deki hatlarımızın toparlandığı güzel bir alan oldu. Bunu Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Genç, belediye başkan yardımcılarımız ve esnafımızla büyük bir keyifle açtık.

Yeni duraklar kazandırdık

Bizim için en önemlisi emektar minibüsçü esnafınızın rahat koşullarda çalışması. Bunun için durakların koşulları çok önemli. Duraklarda dinlenebilecekleri, çay içebilecekleri, lavabo ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ortam gerekir. Bunun için birçok noktada duraklarımızı yeniledik. Yeni duraklar kazandırdık.

minibus1.jpg

Baltalimanı durağındaki dağınıklığı toparladık

Baltalimanı’ndaki dağınık durakların tümünü toplayarak bir araya getirdik yeni bir durak açtık. Esnafımız burada daha rahat çalışma ortamı yakaladı. Dağınıklık gitti. Daha düzenli bir çalışma ortamı oluşturuldu.

minibus2.jpg

Havantepe ve Yunusemre duraklarımızı düzenledik

Görevi devraldığımızda Havantepe ve Yunusemre minibüs duraklarının çalışma koşulları oldukça düzensizdi. Bu düzensizliği bitirdik. İki durağımıza da moba koyarak daha güzel bir ortam oluşturduk.

minibus3.jpg

Havuz oluşturarak eşit paylaşım yaptık

Sarıyer’deki 308 aracın birleşimini sağlandık. Yaptığımız çalışmalarla herkes bu havuzun içerisinde eşit bir paylaşım altında çalışmaya başladı. Böylece esnaf daha iyi bir sisteme kavuştu.  Birleşimden sonra Bahçeköy ve Kısırkaya’da durak açtık.

İstinye Dereiçi’nde yeni bir durak geliyor

Ferahevler’de Kaymakamlık önündeki araçlarımız perişan durumda olduğu için Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla bir yer tahsis ettik. Burada daha düzenli bir yer olacak.  Esnafımızla birlikte buranın açılışını yapacağız yakın zamanda.

kazim-bilge1.jpg

SARIYER’DEKİ BAŞARILI HİZMETLERİ İSTANBUL’A TAŞIYACAK

Sarıyer’deki başarılı çalışmalarından sonra minibüsçü esnafınında önerisiyle İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanlığı’na aday olan Kazım Bilge, “Göreve geldikten bu yana Sarıyer’de esfanımızın çalışma koşullarını belirli bir kaliteye getirdik. Şimdi bunu İstanbul’a yaymak istiyoruz. 49 tane odamıza bağlı durak gezdim hepsi içler acısı. 1980’den beri minibüsçülük yapan bir esnafım. Yıllardır odamızda bir başkan yardımcılığı görevi bile alamayan Sarıyer’imizi daha iyi temsil etmek adına İstanbul’a talibim. Kadıköy’de, Zeytinburnu’nda, Bahçelievler’de duraklarımız içler acısı durumda. Minibüsçülük mesleğinin saygın ve emektarlık gerektirdiğine inandığımdan, yetkililerle elele vererek tüm esnafımızın sorunlarının çözümü adına İstanbul odamıza başkan adayı oldum” dedi.  

kazim-bilge2.jpg

Minibüsçü esnafının sorunlarını çok iyi biliyorum

İstanbul’daki minibüsçü esnafının sıkıntılarını çok iyi bildiğini söyleyen Başkan Kazım Bilge “Esnafımızın çalışma şartlarını daha iyileştirmek, saygınlığını tekrar geri getirmek hedefinde ve inancındayım. Biz yeni bir oluşum istiyoruz. Yeni dönemde bir takım değişiklikler olacağını ön görüyoruz, bu dönüşümlerde esnafımızın sıkıntı görmemesi adına var gücümüzle çalışacağız” dedi.  

Yeni projelerle esnafımızı kalkındıracağız

Projeleri konusunda da konuşan Başkan Bilge; “Üniversitelerle, planlamacılarla görüşerek yeni oluşum yerlerine biz nasıl yeni hatlar açabiliriz bunun peşinde olacağız. Minibüsçü esnafının en büyük sıkıntılarından birisi araç bulamamak. Bu noktada fabrikalarla görüşüp minibüsçü esnafına kredisi uygun, dönüşüme hazırlıklı bir sistem getirmesi adına beraber çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Daha modern taşımacılık adına devletin bu konuda desteklerde bulunması amacıyla çalışmalar yürüteceğiz. Minibüsçü esnafının çözülmeyecek sorunu yoktur. Tüm sorunların takipçisi olacağız” dedi.

Bu haber toplam 12931 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
7 Yorum