Isıtıcı Kablo Kullanım Alanları

Isıtıcı Kablo Kullanım Alanları

Endüstride kullanılmak üzere üretilmiş olan uygun enerji ile kendini ısıtan kablolar vardır. Bu kablolara rezistans kablo ya da ısıtıcı kablo adı verilir.

Isıtıcı Kablonun Özellikleri Nelerdir?

Isıtıcı kabloların özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Yapı ve endüstri alanlarında kullanılır.

Güvenilir ve uzun ömürlüdür.

Boru hatlarının ısıtılmasından çatı ısıtmaya kadar pek çok alanda kullanılır.

Son teknoloji ile üretilen ısıtıcı kabloları ısı kontrolörü olmadan kendi kendini kontrol edebilir.

Özel bakım istemezler. Bu nedenle tasarruf sağlarlar.

Düşük bir enerjiye ihtiyaç duyar.

Montajının uzman kişilerce yapılması gereklidir.

Isıtıcı Kablo Nerelerde Kullanılır?

Isıtıcı kablolar özellikle endüstri sektöründe pek çok yerde kullanılmaktadır. Herhangi bir sistemde tank kullanılıyorsa bu tankın ısıtılması için ısıtıcı kablo kullanılır. Boru sistemlerinde donmayı ve aşırı ısınmayı önlemek için de ısıtıcı kablolar kullanılır. Isıtıcı kablo uygulandığı sistemi sabit bir ısıda tutma özelliğine de sahiptir. İç mekânlarda zemin ısıtma sistemlerinde de ısıtıcı kablolar kullanılır.

Isıtıcı kablo sıcaklık ölçme sistemlerinde ve elektrikle ilgili projelerde de kullanılır.

Kar ve buz önleme amacı ile ısıtıcı kablo kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. Buzlanmanın önlenmesi bina önlerinden demir yolu raylarına kadar çok farklı yerlerde gereklidir. Bu nedenle ısıtıcı kablonun kullanıldığı yerler oldukça artmıştır.

Isıtıcı Kablo Neden Tercih Edilir?

Isıtıcı kablolar az bir enerji ile bakım gerektirmeden çok uzun yıllar kullanılabilen malzemelerdir. Pek geniş bir kullanım alanına sahip ve pratik malzemelerdir. Bu nedenle günümüzde endüstri ve yapılarda başta olmak üzere pek çok sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Isıtıcı kablo tank ısıtmadan hamam ısıtmaya, rampa yol ısıtmadan soğuk oda ısıtmaya kadar pek çok yerde kullanılır. Dayanıklılığı, kullanım kolaylığı, az enerjiye gereksinim duyması, bakıma ihtiyaç duymaması tercih edilme oranını artırmaktadır.

Form mühendislik ısıtıcı kablo kullanım alanlarında Türkiye'de ilklere imza atmıştır. Heat tracing alanında Türkiye'deki ilk firmadır. Çok zor bölgelerde pek çok rampa yol ısıtma ve buzlanma önleme projelerine imza atmıştır.

Isıtıcı kabloların mühendislik alanında etkin kullanımını gerçekleştiren firma, profesyonel ekibi ile çok başarılı işler yapmaktadır.

Isıtıcı kablolar geniş kullanım alanı ve enerji dostu olması nedeni ile pek çok alanda kullanım imkânı bulmuştur.

Bu haber toplam 2026 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT