İşçiler, Sarıyer İmar Müdürlüğü'nü işgal etti

İşçiler, Sarıyer İmar Müdürlüğü'nü işgal etti
Sarıyer'de işten atılan bir grup işçi, tepkilerini dile getirmek için Sarıyer Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü işgal etti.

Yetkililerle görüşmek isteyen işçiler, öğle saatlerinde müdürlük binasına gelerek, Park ve Bahçelerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı odasına girdi. Burada işçiler, “Haklarımızı isterken işten atıldık. işimizi ve haklarımızı geri istiyoruz” yazılı pankartı bina penceresine astı. 5 kişinin katıldığı eyleme belediye çalışanları müdahale ederken, eylemcilerle çalışanlar arasında arbede yaşandı. Bir süre sonra işçiler, belediye çalışanları tarafından yaka paça dışarı atıldı. Eylemlerini müdürlük binası önünde sürdüren işçiler, burada kısa bir basın açıklaması yaptı.

Eylemciler adına gazetecilere açıklama yapan Güven Darcan, "Şükrü Başkan bizi dinlemiyor. İl Başkanı Murat Karayalçın yanımızdan geçiyor bize selam bile vermiyor. 3 Ağustos’ta biliyorsunuz kendimizi il başkanlığı binasına zincirledik, bizi polise teslim ettiler. Başka partide olsa haklarımızı arayacağız. İşimizi geri almak istiyoruz. Genel başkan seçim meydanlarında taşeronu kaldıracağını söylüyor. 1500 lira net asgari ücret vereceğini söylüyor. Emeklilere bayramlarda iki maaş ikramiye vereceğini söylüyor. Biz o kadar uçmadık. Yüzde 15 zam istedik. Bayram yardımı istedik. Yaz ve kış aylarına uygun çalışma kıyafeti istedik” dedi.

İşten atılan belediye çalışanlarının eylemi, Sarıyer Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binası önünde sürüyor.

Bu haber toplam 3113 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT