İş Yaşamında Motivasyonu Arttıracak Ofis Düzeni Nasıl Olmalıdır?

İş Yaşamında Motivasyonu Arttıracak Ofis Düzeni Nasıl Olmalıdır?

İş yaşamında motivasyonumuzu etkileyen; elde ettiğimiz başarı, çalışma arkadaşlarımızla aramızdaki uyum, ofis içerisinde kullanılan renkler ve objeler, ofis mobilyaları ve ofis alanının konforu, iş yerindeki oturma düzeni gibi kriterler, dikkat edilmesi gereken önemli noktaları oluşturmaktadır.

Günümüzün büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz iş yerimizde motivasyonumuzu arttıracak unsurların bir arada bulunması hem daha başarılı bir iş yaşamına sahip olmamızı sağlarken hem de yaşam kalitemizi arttırmamıza yardımcı olmaktadır. İş yaşamında zamanı kaliteli kullanmamız ve motivasyonu yüksek bir çalışma düzenine sahip olmamız için sunduğu rahat ve kullanışlı formdaki modelleri ile Gürsan ofis mobilyaları, hem sağlığımızı korumamıza hem de verimli çalışmamıza avantaj sağlayan seçim olacaktır.

Ofis Düzeninde Renklerin Etkisinden Faydalanın.

Hayatımızı daha konforlu devam ettirebilmemiz için gerekli olan çalışma hayatı, sadece maddi anlamda değil, kişisel anlamda sahip olmamız gereken donanımları arttırdığı için de oldukça önemlidir. Bu nedenle günümüzün büyük bir kısmını geçirdiğimiz ofis ortamında çalışmalarımızı verimli bir şekilde hayata geçirmek ve yaptığımız işten keyif almak için çalışma alanımıza birkaç dokunuş yapabiliriz.

Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkisini kullanabileceğimiz; ofis mobilyaları, duvarlar, objeler, çeşitli bitkiler, tablolar ya da fotoğraflar, çalışma ortamımızda motivasyonumuzun yükselmesine yardımcı olacaktır. Dikkati arttırarak konsantre olmanızı sağlayacak kırmızı ya da yeşil gibi baskın tonlara çalışma masanızda kullanacağınız bir obje ile yer verebilirsiniz. Ofis mobilyaları, konforlu olması gereken bir tasarıma ve iş yeri içerisinde de büyük bir alan kapladığı için uygun renk seçimine sahip olmalıdır.  Beyaz gibi açık tonların dinginlik veren hissini çalışma ortamınıza ofis mobilyaları ile yayabileceğiniz gibi dikkat ve yaratıcılığı tetikleyen sarı tonları ile zihni açan bir etki de yaratabilirsiniz. Çalıştığınız sektöre ve iş temponuza göre renk tercihlerinizi belirleyerek çalışma ofis ortamınıza ufak dokunuşlar yapabilirsiniz.

Çalışma Alanınızı Kişiselleştirin

Her sabah başına geçtiğiniz masanız, tüm gününüzü geçirdiğiniz sandalyeniz, masada yer verdiğiniz birçok kez dikkatinizi çeken kişisel eşya ve aksesuarlarınız, işlerinizi çözüme kavuşturduğunuz bilgisayarınız gibi ofis mobilyaları çalışma alanınızın büyük kısmını oluşturmaktadır.

Bu nedenle bu alanı size özel detaylarla tamamlamanız kendinizi ofise ait hissetmenizi ve çalışma alanınızı benimseyerek daha verimli bir iş yaşamına sahip olmanıza avantaj sağlayacaktır. Masanızda en çok kullandığınız eşyalar için toparlayıcı ve işinizi kolaylaştıracak düzenleyicileri tercih edebilir, gördüğünüzde sizi mutlu hissettirecek sevdiğiniz bir objeye yer vererek masanızı size özel hale getirebilirsiniz. Sandalye, tüm gününüzü geçirdiğiniz için bir alan olduğu için sağlığınızı koruyacak özelliklere sahip bir ofis mobilyası olarak dikkat edilmesi gereken de bir detaydır. Bu alanı da size konfor sağlayacak şekilde değerlendirebilir, rahatlığı istediğiniz formda değilse beliniz ve boynunuz için destek ürünlere yer verebilirsiniz. Hareketsiz olarak kaldığınız gün içerisinde daha sağlıklı bir sandalyede oturmanız faydalı olacağı için büro mobilyaları arasında sandalye seçimi oldukça önemli olmaktadır.

Konforlu Ofis Mobilyaları ile Sağlıklı ve Verimli Bir Çalışma Yaşamına Sahip Olun

Tüm gün bilgisayar başında çalışanların karşılaştığı, çalışma verimliliğini düşüren en büyük problemlerin başında hareketsiz kalmak ve rahatsız ofis mobilyaları gelmektedir. Hareket etmeden masa başında uzun soluklu çalışma gerçekleştiren kişilerde oluşan ağrı, yorgunluk, konsantrasyon sağlayamama gibi durumlar, motive olmayı ve verimli çalışmayı engellemektedir.

Sandalyelerin rahatsız formundan dolayı dik oturmamak ya da rahat bir oturuma sahip olmayan sandalyede bel ağrısı hissetmek verimsiz bir çalışma ortamına neden olmaktadır. Bu nedenle gün içerisinde hareketsiz kaldığınız anlarda bel ve sırt bölgenizi doğru pozisyonda tutmanızı sağlayacak ofis mobilyaları, fizyolojik olarak daha sağlıklı ve verimli bir iş ortamında çalışmanıza yardımcı olacaktır.

Bu haber toplam 3333 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT