İş adamı Erdal Alkış, Sarıyer Spor Kulübü Başkanlığı'na aday oldu

İş adamı Erdal Alkış, Sarıyer Spor Kulübü Başkanlığı'na aday oldu
Spor ve iş dünyasının önemli isimlerinden Erdal Alkış, Mayıs ayında yapılacak kongrede Sarıyer Spor Kulübü’ne başkan adayı olduğunu açıkladı.

Zekeriyaköy’deki şirket binasında düzenlediği basın toplantısında projelerini anlatan Erdal Alkış, heyecanlı ve idealleri olan yepyeni bir kadro ile yönetime talip olduklarını belirterek, “Sarıyer Spor Kulübü’nü en kısa süre içinde süper lige çıkaracağız” dedi.

Basın açıklamasında kendisiyle ilgili kısa bir bilgi veren iş adamı Erdal Alkış, gerek spor kamuoyunun gerekse spor medyasının TFF Başkanlık adaylığı sürecinde futbolun sorunları ve çözüm yolları ile alakalı ortaya koyduğu çalışmalarla bildiğini belirterek, “Bununla birlikte sahibi olduğum gurubumuz doğrudan yatırım bağlamında, Sarıyer’in en büyük projesini yürüten firmadır. Dolayısıyla hem TFF başkan adaylığım hem de Sarıyer’deki yatırımlarımız nedeniyle spor kamuoyu ile Sarıyer Spor Kulübü camiası ve halkı tanımakta ve bilmektedir” dedi. 

erdal-alkis-ic3.jpg

Futbolun eski alışkanlıklarından kurtulması şart

Erdal Alkış açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "Futbolun artık eski sistem alışkanlıklarla yönetilmesi mümkün olmadığı ortaya çıkmıştır. Dünya’da ve ülkemizde bu yapısal değişiklikler hızla devam etmektedir. Eski alışkanlıklardan kurtulamayan kulüplerin sonu maalesef hazin olacağı herkes tarafından görülmekte ve bilinmektedir. Benim futbol ile alakalı iddialarım ve ideallerim çok açık bir şekilde, cesaretle her zaman kamuoyuna duyurulmuş; dolayısıyla bunlar medyada genişçe yer almaştır…

erdal-alkis-ic4.jpg

YENİDEN SARIYER SPOR KULÜBÜ İÇİN

“Artık bir değişimin olması, kulübün eski başarılı kimliğine kavuşması gerektiğine” inanan; bir zamanlar futbolumuzun beşinci büyüğü Sarıyer Spor Kulübü camiası, eski-yeni yönetici ve delegeler benim samimi olarak ortaya koyduğum bu değerler nedeniyle üyesi olduğum Sarıyer Spor Kulübü’ne başkanlık yapmam konusunda içten ve samimi teklifte bulunmuşlardır. Dolayısıyla konuyu detaylı olarak düşüneceğimi söyledim. Bu konuda kapsamlı bir çalışma yaparak görüşmeleri tamamladıktan sonra bu sorumluluğu yüklenme konusunda geri adım atmanın bana yakışmayacağını bir sonraki görüşmede heyete ifade ettim. Sarıyer Spor Kulübü camiasına ve spor kamuoyuna, 13 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak olan Sarıyer Spor Kulübü Olağan Kongresi'nde yapılacak seçimlerde heyecanlı ve idealleri olan yepyeni bir kadro ile “Yeniden Sarıyer Spor Kulübü İçin” diyerek başkanlığa aday olacağımı saygı ile belirtmek istiyorum.

CENTİLMENCE BİR YARIŞ OLACAK

Mevcut başkanın tekrar aday olup olmayacağı ile ilgili bir bilgisinin olmadığını belirten Alkış, “Aday olsa da olmasa da şimdiden mevcut başkan ve olası diğer adaylara başarı diliyor, bu yarışın centilmence geçmesini temenni ediyorum. En azından bizim için Sarıyer Spor Kulübü’ne yakışır şekilde centilmence bir yarış olacağının bilmesini isterim” diye konuştu.

2. LİG'DE KÜMEDE KALMA SAVAŞI VERMEK SARIYER’E YAKIŞMIYOR

"Benim başkan adaylığımın Sarıyer Spor Kulübü camiası, taraftarları ve Sarıyer halkı için yeni bir heyecan, yeni bir vizyon kazandıracağının bilincindeyiz ve bundan dolayı onur duyuyoruz. Sarıyer’in bugünkü durumu hakkında söylenebilecek maalesef güzel tek bir söz bulunmamaktadır. Bugün ciddi bir ataletin olduğu muhakkak olan Sarıyer Spor Kulübü neredeyse 2. Lig'de kümede kalma savaşı veren bir görüntü sergilemesi asla yakışmayan bir durumdur."

Sarıyer’in durumu ile ilgili değerlendirme yapan Alkış, “Kulübün artık sürdürülemez bir yapıda yönetilmeye çalışılması, Sarıyer Spor Kulübü’nün hem yöneticileri, hem delegeleri hem de taraftarları endişelerini açıkça seslendirmektedir. Dolayısıyla sorumluların kafasını kuma gömerek bu durumdan kurtulamayacaklarını bilmesi gerekmektedir. Buna rağmen bizler mevcut başkanın bu zamana kadar yaptığı gayret ve çabalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra artık Sarıyer Spor Kulübü, bayrağını daha ileriye taşıyarak; Süper Lig'de başarıdan başarıya koşan, yıldız futbolcular yetiştirip futbolumuza kazandıran bir takım olma zamanı gelmiştir” diye konuştu.

erdal-alkis-ic1.jpg

BİZLER BU MAKSAT VE HEDEFLE YOLA ÇIKTIK…

Adaylığı ve projeleriyle ilgili bilgi veren Alkış, “Bundan dolayı, 2018 yılı başından itibaren özellikle Sarıyer Spor Kulübü'nün finansal konularını yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyoruz. Kulübe zarar verecek ve altı doldurulmayan hatalara ve su-i istimallere sessiz kalmayacağımızı şimdiden söylemek istiyoruz. Bizim bu ifadelerimiz “hata yapılıyor” anlamına gelmesin. Bizim bu söylemimiz konuya hangi ciddiyetle yaklaştığımızı ifade etmek içindir. Geçmişte yapılan tüm fedakârlıkları alkışlayacağımızın ve değerinin bilineceğinin de altını çizmek istiyorum” dedi.

SARIYER’İ  EN KISA SÜRE İÇİNDE SÜPER LİGE ÇIKARACAĞIZ

Sarıyer Spor Kulübü için büyük düşündüğünü ve bu düşüncelerini gerçekleştirmek için her bakımdan hazır olduğunu belirten Alkış, Olağan Kurultayda seçilmesi durumunda; şu sözleri verdi; 

•    Sarıyer Spor Kulübü’nü en kısa süre içinde süper lige çıkaracağız.

•    Sarıyer Spor Kulübü’nün alt yapısını ülkemizin en iyi Futbol Okulu haline dönüştürerek yaş kategorilerinde yeni bir futbolcu fabrikasına dönüştüreceğiz. 

•    3 yıl için Futbolcu ihraç eden 1. Kulüp olacağız. 

•    Bu süre zarfında Sarıyer Spor Kulübünün Kulüp Binası, Stat Sorunu ve antrenman sahaları sorunlarının tamamı çözülecektir.

•    Liglerimizin en bilinçli ve centilmen taraftarı artık bayrağını gururla dalgalandırdığı, geliri giderinden çok, başarıları Avrupa’da da sürdüren bir kulübe sahip olacaktır. 

Taraftarlarıyla el ele başarıdan başarıya koşan bir SARIYER SPOR KULÜBÜ için güçlü, bir o kadar idealist bir kadro ile başkanlık yarışına soyunuyoruz.

Şimdiden tüm Sarıyer Spor Kulübü camiasına, taraftarlarına ve Sarıyer Halkına hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum.

erdal-alkis-ic2.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 10238 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT