İmar Barışı'nda bakanlık yanlıştan döndü

İmar Barışı'nda bakanlık yanlıştan döndü
Sarıyer Belediyesi’nin uyarıları üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanlıştan döndü, yıkım kararlarıyla ilgili yeni görüş bildirdi.

Sarıyer Belediyesi’nin uyarıları üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanlıştan döndü ve İmar Barışı’yla “Yapı Kayıt Belgesi” alan kaçak ve ruhsatsız yapılara ait yıkım kararlarında yeni görüş bildirdi. Yıkım kararlarının iptali Sarıyer’de de geçerli olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce Sarıyer Belediyesi ve İstanbul Valiliği’ne gönderdiği yazıda; “İmar Barışı” kapsamında verilen yapı kayıt belgesiyle iptal edilen yıkım kararlarının 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu’nu kapsamadığını ve Sarıyer’deki yıkım kararlarının devam ettiği yönünde görüş belirtmişti. Bakanlığın bu görüşü üzerine Sarıyer’deki onbinlerce vatandaşın mağdur olmaması için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in talimatıyla belediye bürokratları rapor hazırladı.

Bakanlığı yanlıştan döndüren rapor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen raporda; Sarıyer’deki yüz binlerce kişinin mağdur olacağı bu yanlıştan dönülmesi gerektiği tüm ayrıntılarıyla anlatıldı. Yoğun süren görüşmeler üzerine konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri adım attı ve yeni bir görüş bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Komisyonu aldığı bir kararla 2960 sayılı Boğaziçi İmar Kanunu’nun geçerli olduğu bölgelerde de Yapı Kayıt Belgesi alan binaların yıkılmaması yönünde görüş belirtti.

Sarıyer Belediyesi’nin uyarıları ve takibinin sonucunda İmar Barışı’na başvurarak ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alan binlerce kişi rahat nefes aldı.

Sarıyer'deki yüzlerce gecekonduya İMAR BARIŞI ŞOKU!

İmar Barışı'nda yapılan eksiklikleri yine ilk kez Sarıyer Manşet yazmıştı...

Bu haber toplam 6093 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum