İmamoğlu: Vakıflara aktarılan 357 milyon lirayı kestik

İmamoğlu: Vakıflara aktarılan 357 milyon lirayı kestik
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vakıflara aktarılan 357 milyon liralık kaynağı kestiklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vakıflara aktarılan 357 milyon liralık kaynağı kestiklerini belirterek, "İnanılmaz rakamlar. Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz?" diye sordu. İmamoğlu, önceki yönetim döneminde belediyeye yüzlerce makam aracı alınmasına ilişkin de, "Muazzam bir israf var. Bunun boyutunu gözler önüne sereceğiz" açıklamasını yaptı.

Esenler’deki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın yönetiminin bu hafta içinde belediyeye geçmesini beklediklerini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, “15 gün içerisinde tüm malzemelerini boşaltıp bize teslim edeceklerini söylemişler, bu makul süreyi onlara tanıyacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine randevu vermemesini de eleştiren İmamoğlu “Türkiye’nin en büyük kentinin belediye başkanı olarak, İstanbul’un sorunlarını konuşmak istiyorum” dedi.

Belediyede gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, vakıflara aktarılan paralar, makam araçları ve altyapı sorunları hakkında şunları söyledi:

BİR SEBEBİ VAR

Bir muhabirin ‘200 bin kişiye iş vaadiniz konusunda bugüne kadar ne yaptınız?‘ sorusu üzerine, İmamoğlu; "Bu ülkenin büyük bir işsizlik sorunu var. Bunun bir sebebi var. İktidarın kötü ekonomi yönetimi. Biz İstanbul’da yaşayanlara 5 yıl içinde sistemli bir şekilde iş bulacağız. Umarım iktidar da işsizlik konusunda tatmin edici bir takvim ortaya koyar. Bu derin sorun dururken İBB’nin seçilmiş başkanına laf söylemekle olmaz.

İBB’DEN VAKIFLARA AKTARILAN KAYNAKLAR

Daha işin başındayız. Şu an itibariyle iptal ettiğimiz vakıflara aktarılmış, verilmiş kaynaklar adına söylüyorum. İptal edilmiş tam 357 milyon liralık sürece nokta koymuş durumdayız. Bunun içinde sadece bir vakfa yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz rakamlar. Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz? Bir bina yapılıyor, vakfa yapılmak üzere maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina İstanbulluya ait. Bu daha başlangıç.
 
SİRKECİ’DEKİ SORUN KASIMDA ÇÖZÜLECEK

Altyapı konusunda bütün sorunlu yerlerin çıkarılmasını istedim. Kalıcı çözüm üretelim dedik. ‘Bu tespiti ilk defa biz mi yapıyoruz?’ diye sordum, ‘Hayır’ dediler. 2017’den sonra kimse bir şey yapmamış. Sirkeci’deki sorunu kasım ayı itibariyle kalıcı olarak çözeceğiz. Bunların hepsi kalıcı çözülürse önemli. Bu tür vakalar 21. yüzyılın kenti İstanbul’a yakışmıyor.

MAKAM ARAÇLARI TEŞHİR EDİLECEK

(AK Parti döneminde belediyeye yüzlerce makam aracı alındığı iddiası): Araçlar konusunda her gün arkadaşları silkeliyorum. Bu konuda ciddi yol aldık, ne yazık ki muazzam bir İsraf var. Sizleri de davet edeceğimiz bir buluşmamız olacak ve israfın boyutunu gözler önüne sereceğiz.

TATİL POLEMİĞİ

(İstanbul’da su baskını sırasında tatilde olması) Tatil konusu yeterince konuşuldu, herkes bir yorum yaptı. Vatandaşlar da bu konuda yorum yapmıştır, biz işimizin başındayız.

OTOGAR İŞLETMESİ

(15 Temmuz Demokrasi Otogarı): Bu hafta umuyorum işlemler biter. Bir aksilik olmazsa İBB halka ait bu alanın yönetimini ele alarak işletme yönetimini sağlayacak. Yeni otogar için sektör temsilcileriyle ortak çalışacağız. 15 gün içerisinde tüm malzemelerini boşaltıp bize teslim edeceklerini söylemişler, bu makul süreyi onlara tanıyacağız.

Bu haber toplam 1577 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT