İmamoğlu: Gecekondu bölgelerindeki çözüm örnek olacak

İmamoğlu: Gecekondu bölgelerindeki çözüm örnek olacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyeleri ile ortak masa toplantıları kapsamında Sarıyer Belediyesi'ni ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediyesi'ni ziyaret etti. Yapılan toplantıda; ilçede devam eden projelerin yanı sıra gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Heyet toplantının ardından sahada incelemelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyeleri ile ortak masa toplantıları kapsamında Sarıyer Belediyesi'ni ziyaret etti. İmamoğlu'na, 29'uncu ilçe belediyesi ziyaretinde İBB üst yönetimi tam kadro eşlik etti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda ilçede devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında detaylı sunum yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu. Heyet, toplantının ardından İstinye Dereiçi otobüs durağı, Bağlar İBB Kültür Merkezi ve Rumeli Hisarüstü Doğatepe Parkı’nı gezerek incelemelerde bulundu.

kck2-002.jpg

YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEĞİZ

İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından karşılandı. Başkan Genç’in makam odasında gerçekleşen ziyarette, Sarıyer Belediyesi Meclisi üyeleri de yer aldı. Yirmi dokuzuncu ilçe ziyaretini Sarıyer’e yaptıklarını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sarıyerli hemşerilerimiz Sarıyer belediyesine gelir. Dolayısıyla bilgi akışı ve teknik iletişimin de en güçlü olduğu alan burası. Sarıyer’de bu işbirliğini bugün nasıl güçlendiririz, daha fazla neler yapabiliriz, bugüne kadar Büyükşehir hangi konularda eksik kalmış, neler yapmış, neler yapmamış bundan sonraki yol haritamızı beraber belirlemek için toplandık. Bu toplantıları sadece Sarıyer’de değil, tüm ilçelerimizde aynı konsept ile yapıyoruz, hangi partiden olursa olsun. Bütünüyle beraber görüşüp bundan sonrada bu iletişimin kesintisiz sürmesini istiyoruz. Ben eminim ki diyalog ile, konuşmak ile bazı sorunlara çözüm oluşturulur. Bugün İstanbul’umuzun deneyimli belediye başkanlarından Sayın Şükrü Genç ve Sarıyer’deki ekibiyle beraber güzel verimli bir Sarıyer günü yaşamak istiyoruz” dedi.

kck3-001.jpg

GECEKONDU BÖLGELERİNDEKİ ÇÖZÜM ÖRNEK OLACAK

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise ziyaretlerinden dolayı İmamoğlu ve ekibine teşekkür ederek, “ Sarıyer, İstanbul’un en önemli bölgelerinden biri. Biz, rant bölgesi olarak görülen ve değerlendirilen Sarıyer’de yapılması gerekenler için Büyükşehir ile diyaloğu hiçbir şekilde oluşturamamanın sıkıntısını yaşadık. Bizim şu anda çok büyük umutlarımız var. Sadece Sarıyer için değil İstanbul için de gecikmiş, geciktirilmiş projelerimiz var. Ortak akılla ve özelliklede katılımcılıkla, diğer belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle daha önemli şeyler yapılabilir. İstanbul’un dünyaya örnek olması mümkün. Bunları birlikte yapmak arzusu, sorumluluğu ve umudu bizde çok büyük heyecan yaratmakta. Sizlerin yönetime gelmesi İstanbul’un diğer bölgelerinde olduğu gibi Sarıyer’de de insanlar üzerinde çok büyük umut oluşturdu. Gecekondu bölgelerindeki sorunun çözümü en önemli örnek olacak. En doğrusu da hedeflenen pozitif projelere gidiş yolları açılacak. Bunu hazırlık süreci gibi düşünmek lazım. Büyükşehirle her daim her an var olduğumuzu var olacağımızı kendi işimiz dışında da işlere hazır olduğumuzu özellikle belirtmek isterim” diye konuştu.

kck1-002.jpg

Bu haber toplam 17078 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT