İmamoğlu anketlerin birinde 2, birinde 4 puan önde

İmamoğlu anketlerin birinde 2, birinde 4 puan önde
OPTİMAR ve MAK Danışmanlık 23 Haziran'da gerçekleştirilecek olan İstanbul seçimleri öncesi gerçekleştirdikleri anket sonuçlarını açıkladı.

MAK Danışmanlık 31 Mart seçimleri sonrası İstanbul seçim sonuçları algısı ve 23 Haziran seçimlerine yönelik anket çalışmasını sonuçlandırdı. 15 ila 20 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul'da uygulanan ankette, 11 bin kişiyle yüzyüze görüşüldü. Araştırmada 120 saha elemanı, 4 süpervizör, 1 yönetmen çalıştı.

"23 Haziran'da İBB Başkanlığı seçiminde oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?" sorusuna kararsızların dağılımı sonrası Binali Yıldırım %48.2, Ekrem İmamoğlu %50,3, Necdet Gökçınar (Saadet Partisi): %0.75, Diğerleri ise %0,75 çıktı.

mak1.jpg

OPTİMAR’A GÖRE İSE İMAMOĞLU 4 PUAN ÖNDE

Optimar Araştırma'nın Başkanı Hilmi Daşdemir da  23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin olarak yaptıkları bir araştırmanın sonucunu Habertürk TV canlı yayınında paylaştı.  
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan gerekçeli karardan önce söz konusu araştırmayı yaptıklarını belirten Daşdemir, yarışın başa baş gittiğini söyledi. "İmamoğlu 52, Yıldırım 48'e gelmiş durumda" diyen Daşdemir, aradaki farkın daha önce yapılan bir araştırmaya göre düştüğünü söyledi. Daşdemir, YSK kararı sonrası yeni bir araştırmaya başladıklarını belirterek "YSK'nın gerekçeli kararı da belli oranda etkilemiştir" dedi.

Bu haber toplam 3100 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT