İl kongresinden önce Dr. Cengiz Alp'ten CHP'ye 10 öneri

İl kongresinden önce Dr. Cengiz Alp'ten CHP'ye 10 öneri
CHP İstanbul İl Kongresi'ne günler kala kulislerde Dr. Cengiz Alp'in de ismi geçiyor.

CHP İstanbul İl Kongresi’ne sayılı günler kala Murat Karayalçın’ın yeniden aday olmayacağını açıklamasıyla kulisler hareketlendi. İl başkanlığı için 7 Haziran öncesi yapılan önseçimde CHP İstanbul 2. Bölgede en çok oyu alan isimlerinden biri olan Dr. Cengiz Alp’in de ismi geçiyor. Kongre öncesi çarpıcı önerilerde bulunan Alp, “CHP’de eş başkanlık sistemi tartışılmalıdır” dedi.

Dr. Cengiz Alp, “2019 Büyükşehir İstanbul seçimlerini AKP’nin elinden alacak vizyonu ortaya koyamadan genel seçimlerde iktidar alternatifi olamama algisini yıkamayız yani İstanbul’u almadan Türkiye'de iktidara yürüyemeyiz. Kamuoyunda AKP’nin yıkılacağına dair bir umut vermemiz için,  2019 belediye seçimleri çok önemlidir buna hazırlayacak olanda İstanbul il örgütü yapısıdır ve İstanbul İl Kongresi Projesi bu anlamda bir Türkiye projesi olmalıdır" dedi. 

Kontenjan adayları bir kez kullandıktan sonra kaldırılacağını söyleyen, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Dr. Cengiz Alp,”Bu parti içinde önemli bir değişimin işaretidir. Her alanda bu değişimin süreceğine inancını belirten Dr. Alp şöyle devam etti:
1 -  İstanbul İl kongresi en geniş anlamda, her konuyu tartışılacak platform haline getirilmelidir.  İstanbul’da CHP'yi büyütecek olan projeler öne çıkarılmalıdır. Mesela   2 milyon üye 6 milyon seçmen hedeflenerek daha çok belediye kazanmanın alt yapısı oluşturulmalıdır.
2 -  Eş başkanlık sistemini bir başka parti istiyor veya uyguluyor diye hafife almamalıyız. Bu sistemle   % 50 kadın kotası pratiğe geçirilecek, paylasma ve birlikte olma kültürüne sahip kadro zenginliği ortaya çıkacaktır.
3 – İstanbul il yönetim şeması mutlaka değiştirilmelidir ( 17 Milyonluk büyük bir metropol ile küçük bir sehirin yönetimi seması bir olmamalıdır. )
4 –İstanbul ili başta olmak üzere, bütün büyükşehir il başkanları parti meclisinin doğal üyesi olması gerektiğine inaniyorum . ( Gençlik kolları, kadın kolları başkanları gibi )
5 – Parti Meclisi en az yılda 2 defa İstanbul da toplanmalıdır.
6 -  Seçimlerde adayların çok erkenden belirlenmesi gerekmektedir. Büyükşehir statüsü olan yerlerde en az üç ay diğer illerde iki aydan erken olmamalıdır.
7 -  Partide blok liste kesinlikle kaldırılmalıdır partilileri özgür bırakacak çarşaf liste tüzüğe konulmalıdır ve uygulanmalıdır.
8  - İlçe seçimleri dâhil tüm seçimler üyeler ile yapılmalıdır (Partiye daha çok canlılık gelecek, delege pazarlığı ortadan kalkacak. )
9  -  Belediye başkanları, Milletvekilli adayları, meclis üyelikleri dâhil kendi bulundukları bölgede en az 5 yıl ile 10 yıl arası oturma şartı getirilmelidir.
10  -  Türkiye kamuoyunda tartışılan önemli konuların tüm üyelerin oylarına sunularak mini bir referandum yaşamalı ve üyelerimiz karar süreçlerine katılarak önemsenmelidir.

 

Bu haber toplam 4492 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT