İbrahim Yıldız TEKZİP

İbrahim Yıldız TEKZİP
İbrahim Yıldız'ın gazetemize göndermiş olduğu tekzip metnini aynen yayınlıyoruz.

AÇIKLAMALAR

 
08 12 2012 tarihinde www.sarıyermanset.com adresindeki wep sitesinde http: www.sarıyermanset.com/gundem /turyapi sariyer evleri skandal buyuyor html linki altında yayınlanan  Turyapı meclisi karıstırdı başlıklı haberde müvekilimin şahsına gerçek dışı kişilik haklarına saldırı niteliğinde haksız isnatlar yöneltilmiştir Söz konusu haberde özelikle müvekkilim fotoğraf içinde gösterilerek müvekkilimin Sariyer Belediye Meclis toplantısında gazeteniz ekibini tehdit ederek saldırı girişimin de bulunduğu idda edilmiştir. Yazıda ileri sürülen hususlar gerçek dışıdır. 
 
Bahsi geçen haberinizde Sariyer Belediye Meclis toplantısında ,turyapı –Boğaziçi Sariyer evleri nin bazı sakinlerinin  olay çıkardığı  ileri sürülmüşse de, bizzat haber içeriğini eklediğiniz her iki fotoğrafta da, alınan toplantıda olay çıktığına ilişkin hiçbir emare dahi bulunmamaktadır.Keza aynı haberde belirtiğiniz üzere, plan tadilatının imar komisyonuna geri çekilmesiyle içlerinde müvekkilimin de bulunduğu bazı site sakinleri tarafından basın mensuplarına saldırıldığı iddasıda asılsızdır.
 
Yine aynı şekilde müvekkilimin haksız ve hukuka aykırı bir biçimde’’saldırgan’’ olarak nitelerken , müvekkilimin evinin kaçak olarak yapılan havuza baktığı ve 300 m2 üzerinden otopark ile park alanını  işgal ettiği tespitleriniz den tamamen hayal ürünü ve gerçek dışıdır.Müvekkilim , bahsi geçen sitenin sadece yönetiminde görevli olup (bahsi geçen yazınızdaki tek doğru haber budur), müvekkilimin sitedeki evini, 300 m2’lik bir otoparkı  olamadığı gibi park alanı da işgal etmemiştir. Kaldı ki , site havuzu da kaçak değildir! 
 
Saygın bir iş adamı olan müvekkilim, bahsi geçen habere konu Belediye meclis toplantısının sadece son 15 dakikasına katılmış ve esasen haksız yere saldırgan olarak nitelendirdiğiniz fotoğrafta da göreceğiniz üzere medeni bir şekilde toplantıyı izlemiştir.  Müvekkilim ne sadece 15 dakika katıldığı toplantı sırasında ne de toplantı sonrasında hiç kimseyi tehdit etmemiş, hiç kimseye saldırmamış, hiç kimseye saldırma girişimin de dahi bulunmamıştır. Bahsi geçen meclis toplantısına katılan diğer tüm ilgililer de bu beyanlarımızı doğrulamıştır. 
 
Tekzip talebine konu haber (daha önce aynı konuda yaptığınız birçok gerçek dışı haber gibi), yukarıda belirttiğimiz konularda hiçbir araştırma dahi yapılamaksızın , sansasyonel haber yaratma gayesiyle hazırlanan gerçek dışı bilgilerle dolu bir haberdir. Bahse konu haberde bir de fotoğrafla özellikle işaretliyerek müvekkilim orta düzeyde okuyucu nezdinle işgalci ve saldırgan bir kişi olarak tanıtılmıştır.Müvekkilimin saygınlığa gölge düşürülmüş ve kendisini tanıyan tanımayan insanlar ile ailesi ve yakınları gözünde itibarı ayaklar altına alınmıştır. Bu gerçeğe aykırı haberler nedeniyle müvekkilimin düşmüş olduğu durumun telafisi asla mümkün değildir Buna karşın yalan haberler yazmaktan çekinmeyen, iddaların doruluğunu ve gerçekliğini araştırmayan,sansasyon peşinde olan sorumlular hakında müvekkilimin kişilik haklarının zedelenmesi sebebiyle her türlü yasal yola başvuracağımızı bildiririz.
 
Hayal ürünü,gerçek dışı ve haksız haberle, insani olarak müvekkilimi yıpratan, karalayan, aile hayatını derinden sarsan , yasal düzenlemelere ve gerçeğe aykırı yayın uapan sorumlular ve buna göz yuman yayınızı şiddetle kınıyor,bir basın mensubu olarak sizleri bundan sonra yayınlayacağınız haberlerde araştırma yapmaya davet ediyoruz.  İşbu cevap ve düzeltme metnini web sitenizde yayındaki kapsamından fazla olmamak üzere aynen yayınlamanızı ve bahse konu haber içeriğinin web sitenizden yayından kaldırmanızı taleb ediyoruz.

Bu haber toplam 2599 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT