İBB'de yeni genel sekreter Can Akın Çağlar oldu

İBB'de yeni genel sekreter Can Akın Çağlar oldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev değişikliği yaşandı. Genel sekreter Yavuz Erkut'un emekli olmasıyla yerine Can Akın Çağlar getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Genel Sekreteri Yavuz Erkut bugün itibariyle emekli oldu. Erkut’un bıraktığı İBB Genel Sekreterlik görevine Can Akın Çağlar getirildi. Haberi resmi Twitter hesabından veren İBB Sözcüsü Murat Ongun “İBB Genel Sekreterimiz Yavuz Erkut 7 Temmuz itibariyle emekli olmuştur. Hizmetleri için Sayın Erkut’a teşekkür ederiz ve aynı yolda beraber yürümeye devam edeceğimizi duyururuz. Yeni Genel Sekreterimiz Can Akın Çağlar olmuştur. Sayın Çağlar’a da yeni görevinde başarılar dileriz” mesajını paylaştı.

İBB’nin yeni genel sekreteri olan Çağlar da Twitter hesabından yeni göreviyle ilgili açıklama yaptı. Çağlar mesajında “Merhaba, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu önderliğinde güzel ve kadim İstanbul’umuza en güzel hizmetleri yapmak adına yola çıktık. Her şeyin çok güzel olacağı inancıyla” ifadelerini kullandı.

CAN AKIN ÇAĞLAR KİMDİR?

1962’de Sivas’ta doğan Çağlar, lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitesinin Bankacılık bölümünde iki yıllık yüksek lisans programına katıldı.

1985 yılında Hazine Müsteşarlığı’nda (bugünkü BDDK) Bankalar Yeminli Murakıbı olarak iş yaşamına başlayan Çağlar, kamuda görev yaptığı 10 yıl boyunca Türkiye’de faaliyette bulunan birçok banka ve diğer finansal kuruluşlarda denetim görevini üstlendi.

1995-1997 yılları arasında ABD’de Boston Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi alanında master yaptıktan sonra Türkiye’ye dönerek Kariyerine Egebank AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Ege Yatırım AŞ’de Genel Müdür olarak devam etti.

1998 yılında önceki adı Faisal Finans olan Ülker Grubun’un satın almasından sonra Family Finans (bugünkü adı Türkiye Finans) katılım bankasında 2003 yılına kadar Genel Müdürlük yaptı.

2003 yılında tekrar kamuya dönerek 2011 yılına kadar 8,5 yıl boyunca T.C. Ziraat Bankası’nda Genel Müdürlük görevini üstlendi. Bu süre zarfında gerek yurt içinde gerek yurt dışındaki Ziraat Bankası’nın 20’den fazla finansal iştiraklerinde değişik sürelerle Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2011 yılı Temmuz ayında Ziraat Bankası’ndaki görevinden ayrılarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ na Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. 6 yıllığına atanılan bu görevden 2014 yılında süresi dolmadan ayrılarak tekrar özel sektöre geçti. BDDK’da Yönetim Kurulu Üyeliği yapanların ayrılmalarından itibaren 2 yıl boyunca herhangi bir bankada görev alamama yasağından dolayı kariyerine sigortacılık sektöründe devam ederek 2014 yılında bir Hollanda şirketi olan Eureko Sigorta AŞ’de Genel Müdür olarak profesyonel yaşamına devam etti.

Bu haber toplam 14724 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT