İBB ve AK Parti’ye övgü dolu sözler

İBB ve AK Parti’ye övgü dolu sözler
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in İstanbul Tenis Kulübü’nde verdiği iftara katılan muhtarlar AK Parti ve İBB’nin Sarıyer’e yaptığı yatırımları öve öve bitiremedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, “İBB Sarıyer’de çok güzel çalışmalar yapıyor. Sarıyer tüneli harika bir proje oldu. Taş üstüne taş koyana canımız feda olsun” dedi.



AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İBB Emlak İstimlak Daire Başkanı Sami Kılıç, meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu iftara Sarıyer’in mahalle ve köy muhtarları neredeyse tam kadro katıldı.



Özdemir; “Sarıyer cazibe merkezi oluyor”
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Ramazan ayı ile ilgili kısa bir konuşma yaptıktan sonra İBB ve AK Parti hükümetinin Sarıyer’e yaptığı bazı hizmetlere değindi. Derbent’teki kentsel yerinde dönüşüm projesinde sona gelindiğini söyleyen Özdemir, “İmzaların atıldığını söyleyebiliriz” dedi. Özdemir diğer hizmetlerle ilgili de; “Karayolu tünelimiz açıldı, kullanıyoruz eğer bağlantı yolları da biterse bu eser daha da güzelleşmiş olacak. Hastane projemizde aksayan hiçbir şey yok. 350 yataklı hastanemiz Türkiye’nin en modern hastanelerinden birisi olacak. Tekel arazisi olması nedeniyle bazı hususiyetleri var zemin etütleri tahmin edilenden fazla zaman aldı ama inşallah Ağustos ayında hafriyat çalışmaları başlayacak. Yine Sarıyer’de bir turizm derneği kuruldu. Sanayisi olmayan Sarıyer’in turizm olarak ayağa kalkması gerekiyor. Bu dernek inşallah bu misyona hizmet edecek. Tarabya ve İstinye koyu, yapılan çevre düzenlemesiyle ve otelin de açılmasıyla yeni bir cazibe merkezi olacak. Arkasında köylerimizdeki kalelerimiz ile ilgili çalışmalar yapacağız” diye konuştu. 



Osman Aşkın Bak: “Sarıyer’i özel olarak değerlendirmek lazım”
İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ise yaptığı kısa konuşmada, “Sarıyer’imizi özel olarak değerlendirmek gerekiyor. Turizm öncelikli olarak ele alınması gerekiyor. Muhtarlarımız mahallelerinin her şeyi, insanların tüm sorunlarıyla ilgilenen kahramanlardır. Tüm sorunları görebilen muhtarlarımızın vermiş oldukları bilgiler bizim için çok önemli, onların görüşlerini çok önemsiyoruz” dedi.

İftar sonrasında tek tek söz alan muhtarlar ise AK Parti ve İBB’nin Sarıyer’e yaptığı hizmetlere adeta övgüler yağdırarak teşekkür ettiler.



Hüseyin Sarıuçak: Sarıyer Tüneli harika bir proje
Muhtarlar adına konuşma yapan Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, “Bu akşam bu güzel mekânda bizi ağırlayan ilçe başkanıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Muhtarlar olarak mahallelerin her şeyiyiz. Muhtarların gelirleri bitti ama işi çoğaldı, sorumluluğumuz arttı. Mahallelerdeki her iş bizden soruluyor. Hangi parti olursa olsun Sarıyer için taş üstüne taş koyan, yola taş koymayana canımız feda olsun. Sarıyer Tüneli harika bir proje. Hafta sonları Sarıyer’e trafik yüzünden giremiyorduk şimdi 5 dakika içerisinde Sarıyer’e geliyoruz. Sarıyer için gönül verenleri ve hizmet edenleri kutluyoruz” dedi.



Bekir Ekiz: “Büyükşehir beni halka karşı mahcup etmedi”
Reşitpaşa Mahalle Muhtarı Bekir Ekiz ise, “Benim mahallemde 44 tane eve yol yapımı nedeniyle yıkım tebligatı geldi. İlçe Başkanımı aradım ve beni Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Sami Kılıç Bey’e gönderdi. 10 tane vatandaşla Sami Bey’e gittim, güleryüz ve tatlı dille bizi karşıladı ve “ben hiçbir zaman bir vatandaşımı mağdur etmem” dedi. 44 tane haneyi Kâğıthane’ye yerleştirdik. Daireleri bizzat gördüm, o kadar güzel ki kendim bile gidip kral gibi orada otururdum. Mahallelerde dernekler var, beni derneğe de mahcup etmedi, kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Metin Ateş:  Gülen yüz Derbent olacaktır
Derbent ile ilgili aldığı müjdeli haberde sonra konuşan Muhtar Metin Ateş, sevinç ifadelerini şu sözlerle ifade etti: “20 yıldan beri kan ağlayan Derbent halkının sorununu çözmeye çalışan İlçe Başkanım ve Daire Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yıllardır yıkıldı, yıkılacak diye mücadele ederken şuanda hazırlanan proje uygulandığında Derbent örnek bir mahalle olacak. Bayramdan sonra çifte bayramı yaşayacağımıza inanıyorum. Projede son aşamaya gelindi. Ben bu kadroya güveniyorum. Biz çok sıkıntılar çektik ama ben inanıyorum ki bundan sonra gülen yüz Derbent olacaktır”.



Cevdet Bayraktar: “Asfalt için İBB’ye teşekkür ediyorum”
Mahallesiyle ilgili çeşitli isteklerde bulunan Rumeli Kavağı Muhtarı Cevdet Bayraktar, turizmin Rumelikavağı için çok önemli olduğuna değinerek, “Tarihi Osmanlı dönemine dayanan bir tabyamız var. Biz buranın müze haline getirilmesi konusunda Turizm Bakanlığı ile ilgili başvuruda bulunduk. Müzeler Müdürlüğü’nde bir heyet geldi, incelemeler yapıldı. Raporlar olumsuz değil ama bu alan askerin elinde olduğu için o konuda bir sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca askeri lojmanların bulunduğu 3,5 dönümlük bir arazi var. Askeriye burayı terk etmiş durumda. Biz bu alanın da yeşil alan olarak kazandırılmasını talep ettik. Gerekli yerlere başvurularda bulunduk. Bu konuda sizden destek bekliyoruz. Ayrıca Rumelikavağı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan asfalt çalışmasından dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.



Hasan Kılıçöz: “AK Parti sürekli halkın içinde”
CHP’liliği ile de bilinen Poligon Mahallesi Muhtarı Hasan Kılıçöz, İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’e dönerek, “Sarıyer’de AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanımız hemen hemen her gün halkımız arasında. İnsanların sorunlarını dinliyorlar, ellerinden gelen yardım ve çalışmayı da yapıyorlar. Sayın milletvekilimizin huzurunda kendilerine çok teşekkür ediyor, Poligon’da yaşanan mülkiyet konusunda da bir çalışma başlatmanızı bekliyoruz” diye konuştu.



Turan Öztürk: “İBB sayesinde Sarıyer tarihinde bir ilki yaşadık”
Ferahevler Mahalle Muhtarı Turan Öztürk ise kendi mahallesindeki mülkiyet sorununu çözen İBB’ye teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı: “Sarıyer’de ilk defa mülkiyet sorunu çözümü konusunda Ferahevler’de bir uygulama yapılıyor. Bu uygulama ile yaklaşık 280 tane hanemiz tapularını aldı. Mülkiyeti İBB’ye ait olan yerler 18 uygulamasının ardından üzerinde oturan vatandaşlara satışı yapılıyor. Bu sorunun çözümünde başta ilçe Başkanımız Hüseyin Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, her ihalede yanımızda olan daire başkanımız Sayın Sami Kılıç’a çok teşekkür ediyorum.



Osman Karaçam: “Mahallede doğalgaz ve su sorunu çözüldü”
FSM Muhtarı Osman Karaçam, ise mahallenin önemli sorunu olan doğalgaz ve su problemlerinin Büyükşehir belediyesi tarafından çözüme kavuştuğunu söyledi. Karaçam, “Bu konuda ilçe başkanı ve meclis üyelerinin çok önemli katkıları oldu. Kendilerine mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Rumelihisarı Muhtarı Çetin Karayılan ve daha birçok muhtar da kendi mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’e teşekkür ettiler.









Bu haber toplam 6119 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT