İBB, 'SARIYER'E TAPU YOK' dedi!

İBB, 'SARIYER'E TAPU YOK' dedi!
İmar Barışı'na başvurup Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra evinin satışı için İBB'ye başvuran vatandaşın talebi reddedildi.

Sarıyer’de İmar Barışı’na başvurup yapı kayıt belgesi aldıktan sonra kendi evinin satışı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunan vatandaşın talebi reddedildi. Talebine ret alan vatandaş ise İBB’yi mahkemeye verdi.

İmar Barışı’nın Sarıyer’deki tapu ve mülkiyet sorununa çözüm olmadığı net bir şekilde ortaya çıktı. İmar Barışı’na başvuruda bulunduktan sonra Yapı Kayıt Belgesi alan bir vatandaş yasadaki 16. maddeye dayanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden kendi evinin satışını talep etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Mesken Müdürlüğü ise vatandaşın talebini reddetti.

İmar Barışı Yasası’na göre; satış hakkı kazanan ancak talebine olumsuz yanıt alan vatandaş hakkını aramak için İBB’yi mahkemeye verdi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne açılan davada “ret işleminin iptali ve taşınmazın tarafına satılması istendi.

Dava Sarıyer’de binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Bu dava İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin arazisi üzerinde oturan binlerce Sarıyerliyi de yakından ilgilendiriyor. Bir yandan AK Parti İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım ve Sarıyer Adayı Salih Bayraktar, vatandaşlara seçim öncesi tapu sözü verirken, bir yandan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Barışı’ndan faydalanıp evinin satışını isteyen vatandaşların taleplerini reddetmesi sonradan yaşanacak olan mağduriyetleri şimdiden ortaya koyuyor.

belge-003.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 9279 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT