İBB, Sarıyer’de yoğun çalışma başlattı 

İBB, Sarıyer’de yoğun çalışma başlattı 
Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son aylarda Sarıyer’e yatırımlarını arttırdı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in talepleri doğrultusunda İBB ekipleri Sarıyer’in yıllarca kangren haline gelen sorunlarını çözmek için yoğun çalışma başlattı. Sarıyer’in birçok mahallesinde İBB ile Sarıyer Belediyesi’nin ekipleri koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de yardımcıları ile birlikte çalışmaları yakında takip ediyor.

Büyükşehir Sarıyer’in 30 yıllık sorununu çözüyor

Bu sorunlardan en önemlisi ise deniz kirliliğine neden olan atık su çalışması oldu. Yaklaşık 30 yıldır kangren haline gelen sorun CHP’li İBB tarafından çözülüyor. İSKİ ekipleri yaklaşık iki aydır yaptığı çalışmalarda sona geliniyor. Sarıyer’den Çayırbaşı’na kadar yapılacak olan çalışma ile Sarıyer’in atık suyu kolektörler ile Baltalimanı’ndaki Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarılacak. Böylece İstanbul Boğazı’nın Sarıyer tarafındaki sahil şeridi kirlilikten kurtulacak.

iski-ic1.jpg

Başkan Genç: “Her şey daha yaşanabilir bir Sarıyer için”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İSKİ ekiplerinin Büyükdere'deki çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Genç inceleme sırasında yaptığı açıklamada; “Atık suların denize akması çevremizde büyük bir kirliliğe neden oluyordu. Bu temel sorunun kalıcı olarak çözülebilmesi için İSKİ ekipleri ilçemizde çalışmalarını sürdürüyor. Sarıyerli vatandaşlarımızın yaşanan trafik sorununa gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederim.  Her şey daha yaşanabilir, geleceğe hazırlanan Sarıyer için” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 21484 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT