İBB, Sarıyer sahilinde çalışma başlattı

İBB, Sarıyer sahilinde çalışma başlattı
Sarıyer sahilinde son 5 yılda 19 kişinin denize düşerek ölmesi ve yapılan eylemler, İBB'yi harekete geçirdi.

Sarıyer sahil şeridinde denize düşme vakalarının artması sonucunda vatandaşlar eylem yaparak korkuluk talebinde bulunmuştu. Bu talep doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) korkuluk çalışmasına başladı. İBB, Sarıyer sahiline 2 bin 100 metrelik korkuluk montajı için dün düğmeye bastı. Korkulukların ilk 100 metresi belediye çalışanları tarafından yerleştirildi. 2 bin metrelik çalışmanın ise 3 ay içerisinde tamamlanacağı öğrenildi.

Korkulukların faydalı olacağını belirten bir vatandaş, "Bu bölgede sık sık kazalar yaşanmaktaydı. Hatta akrabalarımızdan biri de sahil kenarında yürüdüğü esnada denize düşmüştü. Eşim de araba kullandığı esnada düşmekten son anda kurtulmuştu. İnsanlar burada yürüyüş yapıyor, çocuklar bisiklete biniyor. Bu uygulamanın faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Uygulamanın son derece emniyetli olduğunu vurgulayan bir başka Sarıyer sakini ise, "Çok güzel bir çalışma olmuş. Beğendim ben. Eşimle yürürken gördüm. Biz de tam onu konuşuyorduk. Dört dörtlük bir çalışma olmuş. Her gün yürüyüş yapan insanım. Bu şekilde emniyetli olmuş. Büyükşehir belediyemiz bu konuyla ilgilenip böyle bir çalışma yapmış. Teşekkür ederiz" diyerek yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

korkuluk-mns.jpg

Muhtar Yazıcı: "Burada artık can kaybı yaşanmayacak"

Planlamalara göre, 3 ayda 2,5 kilometrelik korkuluk yapılacak. Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yazıcı, "Artık burada can kaybı yaşamayacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Burası 9 insan boyunda bir derinliğe sahip. Dolayısıyla burada insanların tansiyonu düşüyor veya dikkansizliği sonucu denize düşüyor. Çıkma yerleri de olmadığı için burada can kayıpları yaşandı." diye konuştu.

Bu haber toplam 7132 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT