İBB Meclisi'nde 25 yıl sonra bir ilk

İBB Meclisi'nde 25 yıl sonra bir ilk
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 25 yıl sonra CHP’li bir başkan tarafından yönetildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği ilk mecliste tartışmalar yaşandı. İBB bünyesindeki memurların Mart ayından beri bekleyen sosyal denge tazminatı ödemeleri AK Parti grubunun itirazları nedeniyle karara bağlanamadı.

Mecliste 1. Başkanvekilliğine Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ seçilirken 2. Başkanvekilliğine ise yine AK Partli Ömer Faruk Kalaycı seçildi. İBB tarihinde ilk kez bir Meclis toplantısı canlı yayınlandı.

AK Parti’den tazminat teklifine ret

İmamoğlu, sosyal denge tazminatı sözleşmesi teklifinin gündemin birinci maddesi yapılarak teklif karar olarak görüşülmesini oya sundu. AK Parti grubu karara, “aciliyet” olmadığını belirterek karşı çıktı. Teklifin önce komisyona havale edilip perşembe günü gündeme getirilmesi önerildi. İmamoğlu henüz komisyonların belirlenmediğini, gündemin sıkışık olduğunu belirterek “Mayısa kalır. İBB çalışanlarının dört gözle beklediği sosyal denge tazminatı sözleşmesinin süresi epey geçti. Çalışanlarımızın bu beklentisinin en hızlı şekli ile halledilmesi hususunda titizliğini, hassasiyetini size hatırlatmak istiyorum. Bir önceki yönetimden gelen bir husus. Bizim getirdiğimizi düşünüyorsunuz... Hassasiyetimi tekrar dile getireyim” dedi. Konu oya sunuldu ve AK Partililerin oyları ile reddedildi. Sosyal denge tazminatı ödemeleri ile ilgili karar perşembe gününe bırakıldı.

meclis-ic2-002.jpg

İmamoğlu encümene 5 bürokrat daha atayacak

Daha sonra meclis başkanvekili, divan üyeleri ve encümen seçimine geçildi. Divan kâtip üyeleri AK Partili meclis üyelerinden oluştu. Encümenin meclis tarafından belirlenen 5 üyesi de AK Partililerden oluştu. Kendisi de encümen olan İmamoğlu, 11 kişilik kurula 5 belediye bürokratı atayacak.

meclis-ic1-004.jpg

Bu haber toplam 4276 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT