İBB, Büyükdere Atatürk Fidanlığı'nı kente kazandırdı

İBB, Büyükdere Atatürk Fidanlığı'nı kente kazandırdı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan atıl durumdaki Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nı kente kazandırdı.

Özgür Özel: “Burası için Sarıyer Belediye Başkanımız ve örgütümüzün gösterdiği bir mücadele bir direnç var”

Ekrem İmamoğlu: “Tam 250 bin metrekarelik bir büyük yeşil alanı yeniden tüm İstanbulluların faydasına ve hizmetine sunarak buranın israfçı, rantçı bir anlayışla talan edilmesi ihtimalini tamamen ortadan kaldırdık”

Şükrü Genç: “Baktığım her ağaçta, her binada Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini görüyorum”

acilis7.jpeg

İstanbul Büyükşehir Belediye, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan atıl durumdaki Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nı kente kazandırdı. Sarıyer’deki fidanlık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile parti toplantısı için İstanbul’da bulunan CHP’li il başkanlarının da katıldığı törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İnşaat sürecinin başından bu yana heyecanla takip ettiğim bu fidanlıkta baktığım her ağaçta, her yapıda, Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini bir kez daha görüyor, anlıyor ve hissediyorum. Bu mirasın uzun yıllar boyunca atıl ve kaderine terkedilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sevgili Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşları tarafından aslına uygun şekilde İstanbullulara yeniden kazandırılması da Atatürk’ü hissetmenin ve fikirlerini anlamanın bir sonucudur. Emeği geçen herkesi Başkanımız Ekrem İmamoğlu nezdinde kutluyor, çabalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

acilis9.jpeg

Sorunlarımız birlikte çözülüyor ve çözülmeye devam edecek

Konuşmasında İBB’nin Sarıyer’e kazandırdığı önemli projelere değinen Başkan Genç, “Dillere pelesenk hale getirdiğimiz “Sarıyer, İBB ile tanıştı” söylemimiz Büyükdere Fidanlığı ile bir kez daha hayat buldu. Bir kez daha diyorum çünkü uzun yıllar çözümü bekletilen sorunlar samimi işbirliği ve birliktelikle çözüme kavuştu, kavuşmaya devam ediyor ve devam edecek. Sarıyer’e değer katan çalışmalar, birlikte çalışabilme kültürünün ve halk için halkla birlikte hareket edebilmenin kaçınılmaz başarısıdır. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

acilis1.jpg

Ekrem İmamoğlu: “Tam anlamıyla Atatürk projesi”

İmamoğlu yaptığı konuşmada, bu açılışla sosyal demokrat belediyeciliğin mesajını verdiklerini söyledi. Fidanlığın tarihi süreci ve önemi hakkında da bilgi veren İmamoğlu, şunları söyledi: Büyükdere Fidanlığı, kelimenin tam anlamıyla bir Atatürk ve Cumhuriyet projesidir. İçinde eğitimi, üretimi, kalkınmayı, halkçılığı barındırır. İçinde gerçek yurt sevgisini barındırır. Evrensel düzeyde bir insan ve doğa sevgisini barındırır. Millet, vatan sevgisini barındırır. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bu fidanlığı yeniden İstanbullulara ve ülkemize kazandırmanın onurunu, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Tabi hep beraber bu şehirde yaşayan hepimiz, kendimize sormamız gereken sorular var. Cumhuriyetimizin değerlerine, kazanımlarına niçin tam bir süreklilik içinde sahip çıkamıyoruz? Büyüklere Fidanlığı ve Bahçıvanlık Okulu gibi tarihsel değerleri tahrip eden, yok sayan o zihniyete niçin izin veriyoruz? Her yüz yılda bir Cumhuriyet’in kurumlarını yeni baştan mı açmak, geliştirmek ve geleceğe taşımak zorundayız? Bunlar cesaretle ve samimiyetle hep birlikte yüzleşmek zorunda olduğumuz sorulardır. Bu Cumhuriyet’e ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sevgiyle, saygıyla bağlı herkes görev ve sorumluluklarını bilmek ve ona göre davranmak mecburiyetindedir. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Atatürk Fidanlığı adıyla hayata döndürdüğümüz bu alanı bütün İstanbullulara, doya doya gezmelerini ve görmelerini tavsiye ediyorum. Gelin, burada Cumhuriyetimizin değerini, Atatürk’ümüzün büyüklüğünü bir kez daha görün ve hissedin. Burada sadece tarihi mirasa sahip çıkmakla da yetinmedik. Tam da Cumhuriyetimizin o topyekun kalkınma seferberliği ruhu içerisinde buraya çok yeni de değerler kattık. Yeni işlevler kazandırdık.

acilis2.jpeg

Özgür Özel: “Genel başkan olarak katıldığım ilk açılış”

CHP Genel Başkanı olduktan sonra ilk kez bir açılışa katıldığını ve kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Özgür Özel, “Açacağımız yer Atatürk’ten bir emanet. Açacağımız yer beton falan değil, bir fidanlık. Açacağımız yerin içinde bir okul var. İçinde bir kreş var. En önemlisi doğa için geri kazanılmış bir yer var. Geri kazanılmış bir hizmet alanı var” dedi.

acilis4.jpeg

“Burası için belediye başkanımız ve örgütümüzün gösterdiği bir direnç var”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de alanla ilgili kendisine verdiği bilgiyi aktaran Özel; “Biraz önce Sarıyer Belediye Başkanımız anlattı. Gelin size bir belediye binası yapalım biz de burayı imara açalım” diyenlere uzun süre direnen bir belediye başkanımız, meclis üyelerimiz ve örgütümüzün gösterdiği bir direnç var. Yüzyıl önceki vizyonunu takip edip kente kazandıran Ekrem İmamoğlu’nun önemli şehircilik vizyonu var. Önümüzde yerel seçimler var. Bize daha önce oy verenler yine oy verip; “Bakın buraya beton yapmadılar, AVM yapmadılar. Fidanlık yaptılar. Helali hoş olsun” diyecekler. Türkiye’deki 247 CHP’li belediye başkanımızın bu şekilde çalışıyor. Tüm engellemelere rağmen oy verenleri pişman etmedik” dedi.

acilis3.jpeg

acilis5.jpeg

acilis6.jpeg

acilis8.jpeg

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT