İBB, AK Parti’nin ‘halk ekmek’ engelini böyle aştı

İBB, AK Parti’nin ‘halk ekmek’ engelini böyle  aştı
İBB’ye ait Halk Ekmek, yeni büfe taleplerinin İBB Meclisi’nde çoğunluktaki AK Parti-MHP grubu tarafından engellenmesi üzerine 40 mobil büfe ile halka ucuz ekmek götürme kararı aldı.

Pandemi döneminde önünde uzun kuyruklar oluşmaya başlayan İBB’ye ait Halk Ekmek, yeni büfe taleplerinin İBB Meclisi’nde çoğunluktaki AK Parti-MHP grubu tarafından engellenmesi üzerine 40 mobil büfe ile halka ucuz ekmek götürme kararı aldı.

İstanbul halkının ucuz ekmeğe ulaştığı ve pandemi döneminde taleplere yetişemediği için önünde kuyruklar oluşan Halk Ekmek büfelerine yenilerinin eklenmesi talebi aylardır İBB Meclisi'nde çoğunluktaki AK Parti-MHP grubu tarafından kabul edilmiyordu. En son aralık ayı İBB Meclisi'nde CHP grubunun 142 yeni Halk Ekmek büfesi açılması teklifi AK Parti-MHP grubunun oyları ile sürüncemede bırakılmıştı.

Sarıyer’de 2 noktada mobil büfe kuruluyor

İBB yönetimi, engeli aşmak için Sarıyer’in de aralarında bulunduğu birçok ilçede, 40 noktada mobil büfelerle sabit satış yapmaya başladı. Sarıyer Meydanı ve Hacıosman Metrosu’nun önü olmak üzere  Sarıyer’de 2 noktada mobil satış yapılacak.

Satış noktaları Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın “Kent Yoksulluk Haritası”na göre belirlendi. Büfelerin satış yapacağı noktaların adresleri Halk Ekmek A.Ş'nin web sitesine konuldu, İBB'nin sosyal yardım kartını kullanan 17 bin 406 ihtiyaç sahibinin telefonlarına da kısa mesajla gönderildi.

40 mobil büfede, sadece 1 TL'lik somun ekmek satışı yapacak. Bir araçta 70 kasada yaklaşık 1700 ekmek satışa sunulacak.

 

Bu haber toplam 9526 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT