İASKF ve İBB’den amatörlere destek

İASKF ve İBB’den amatörlere destek
Ali Düşmez ’in başkanlığa seçilmesinin ardından İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) çalışmalara hızlı verdi, 700 kulübe malzeme yardımı yaptı.

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF),  İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 700 amatör spor kulübümüne 13 branşta 130 bin adet malzeme desteği veriyor. İlk dağıtımlar Florya Sosyal Tesisleri'nde İBB Başkanı Kadir Topbaş’ında katılımıyla gerçekleştirildi. İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, spora desteklerinden dolayı Topbaş’a teşekkür plaketi verdi.



Küresel köy haline gelen dünyada insanların kendilerine bakmadığını, ihmal ettiğinin altını çizen Başkan Topbaş şöyle devam etti: ''Arzu ediyoruz ki bu şehirde yaşayan her insan sporla uğraşsın, spordan uzak kalmasın. Özellikle nüfusunun yüzde 40'ı 18 yaşın altında olan bir millet olarak her branşta göndere bayrağımızı çektirmek, altın madalyalar almak, her branşta kendimizi hissettirmek istiyoruz. Özellikle amatör ruhla çalışan çocuklarımızı, gençlerimizi, geleceğimizi daha ahlaklı, birlikte hareket edebilecek ruhu veren ve kendi yaşamını disipline edecek olan sporla buluşturan kulüp yöneticilerine teşekkür ediyorum. Çünkü kendileri çok önemli bir görevi icra etmektedir. Çünkü bu şehirlerde 9-10 yaşına kadar çocuklar kapının önünde, 10-14 yaşından sonra arka sokaklarda ama 16 yaşından sonra nereye gittiğini bilmeyeceğimiz bir büyük şehirde yaşıyoruz. Yapılan bütün çalışmaları takdirle karşılıyor ve gücümüz yettiğince destek vermeye çalışıyoruz.''



Başkan Topbaş, amatör ruhun bir maddesel beklenti olmaksızın sadece bir özveriye dayalı içten gelen önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, ''Amatör kulüplerin özellikle gençlerimizi spora teşvik ederken, dar gelirli aileler başta olmak üzere onları bu spor camiası içerisine alırken, ciddi anlamda birçok sorunlarla karşı karşıya olduklarını biliyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana yardımcı olmaya çalışıyoruz'' dedi.



Amatör ruhun İstanbul'da yaygın olmasını arzu ettiklerini aktaran Başkan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti: ''Bu yıl 700 amatör spor kulübümüze 13 branşta 130 bin adet malzeme desteği vereceğiz. Bize bunun maliyeti 1,5 milyon lira civarında... Bu desteğin nasıl sonuçlar vereceğini de gayet iyi biliyoruz. Çünkü İstanbul'da 130 okulumuza yaptığımız kapalı spor salonları münasebetiyle o okullarda salon sporlarında derecelerin başladığını gözledik. Demek ki zemini, ortamı hazırlarsanız, imkan verirseniz, o fırsatlar başarıya doğru ulaşıyor. 2004'den bugüne kadar verdiğimiz malzeme desteği de 16,5 milyon lira. İstanbul ölçeği olarak baktığımız zaman bu kadar büyük bir şehirde bu yeterli değil. Çünkü 14 milyon nüfusuyla Avrupa'nın 23 ülkesinden büyük bir şehirde, bu kadar büyük genç nüfusu olan şehirde spor ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''



Başkan Topbaş, son 6 yılda İstanbul'un 47 uluslararası ölçekte Avrupa ve dünya şampiyonasında ev sahipliği yaptığını belirterek, ''2012 Avrupa spor başkentiyiz. 2020 olimpiyatlarına İstanbul'u hazırlıyoruz. Bugünkü tesislerimiz itibariyle zaten olimpiyatları yapabilecek kapasitemiz var. Bir iki ilaveyle İstanbul 2020 olimpiyatlarına çok başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmak ve sporcularımızı başarılı bir şekilde hazırlamak suretiyle altın madalyaları alarak bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz'' dedi.



Düşmez ’den Topbaş’a teşekkür plaketi
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve İASKF Başkanı Ali Düşmez tarafından amatör kulüplerin sporcularına malzeme dağıtıldı. Törende spora destekleriyle bilinen Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman da katıldı. İASKF Başkanı Ali Düşmez, Amatör Spor Kulüpleri ile ilgili çok önemli projelerinin olduğunu da vurgulayarak, bu önemli işbirliği için İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Düşmez spora katkılarından dolayı Topbaş’a plaket verdi.

Bu haber toplam 3072 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT