İASKF Başkanı Ali Düşmez çalışmalarını anlattı

İASKF Başkanı Ali Düşmez çalışmalarını anlattı
İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez yönetim kurulu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Poligon Mahallesi’ndeki Orhan Saka Amatörler Evi’ndeki düzenlenen basın toplantısına İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez’in yanı sıra İASKF Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Karaman, Hasan Cevahir, Ali Tanrıyaşükür ve bazı yöneticiler katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda Başkan Düşmez, kendi dönemlerinin icraatları hakkında bilgi verirken genel kurul sürecini de değerlendirdi.
 
“Yönetimin başarısızlığı benim, başarı hepimizin” diyen Düşmez yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verirken, “Çok iyi bir yönetimimiz var daha önce hiç böyle bir sinerji oluşmadı. Amacımız iyi sporcular yetiştirmek. Topluma hizmet adına iddialıyız. Kulüplerimize önemli hizmetler kazandırıyoruz. İstanbul’da 5 stadımızı yeniliyoruz.  İki hastane ile protokol imzalayacağız ve bu anlamda büyük bir sorunu çözüyoruz”  ifadelerini kullandı.
 

'Çok iyi bir yönetimimiz var daha önce hiç böyle bir sinerji oluşmadı'

İASKF Genel Kurulu’nda tüm kulüplerin teveccühüyle, büyük bir farkla seçimi kazandıklarını ifade eden Ali Düşmez, “Seçim sonuçlarının 3 aşağı 5 yukarı böyle olacağını herkes biliyordu. Çok değerli bir yönetimimiz var. Bizler saman alevi gibi ortaya çıkmış insanlar değiliz. İş hayatında, spor hayatında tüm yönetim kurulu üyelerimin bir kitapçık yazabilecek kadar anısı var. Biz çok para verecek insanları değil gönülden hizmet edecek insanları aldık. Eskisi gibi başkanın üç ayda bir toplantı yaptığı günleri aştık. Herkese sorumluluk verdik. Buraya kurullara seçilen herkes astır. Benim için yedek yönetici yoktur. Tüm arkadaşlarımın ciddi sorumluluğu vardır. Daha önce hiç böyle bir sinerji oluşmadı” dedi.
 

“Yöneticilerimiz işlerine dört elle sarıldı”

iaskfic1-002.jpg

Kendi döneminde İASKF’ye birçok yenilik geldiğinin altını çizen Ali Düşmez, “Örneğin artık nöbetçi yöneticiler var. Her gün iki yöneticimiz binamızda kulüplerimizle ilgileniyor. Yöneticilerimiz işlerine dört elle sarıldı. Nöbete gelmeyen yok. Hep diyorum, burası bizim için aile ve işten sonra geliyor. Sonuçta fahri bir iş yapıyoruz ama bununla beraber kulüplerimize bir söz verdik. Söz namustur. Elimizden gelen en iyi hizmeti veriyoruz” diye konuştu.
 

“Kulüplerimize önemli hizmetler kazandırıyoruz”

Ali Düşmez yapılan bazı hizmetler şöyle anlattı:  “TASKK Mali Genel Kurulu’nda, kulüplerin buraya verdiği katılım bedelinde 50 TL indirime gidildi. Bu bir başlangıç tüm Türkiye düşünüldüğünde TASKK’ın gelir kaleminde büyük düşüş olduğu görülür. Malum seçim yılındaydık ama amatör kitapçık sadece 6-7 gün gecikmeyle çıktı. Bir araya geldiğimiz bakanlardan, belediye başkanlarından isteklerimiz oluyor. Bu daha önceden mümkün değildi. Şimdi bağlantılarımız, ilişkilerimiz sayesinde ricada bulunup isteklerimizi yaptırabiliyoruz.”
 

İstanbul’da beş statta yenileme yapılacak

– Kulüplerin uhdesinde bulunan, çok maç yükü çeken sahalarda yenileme çalışmalarını başlattık. İlk etapta Bakırköy Belediye, Ayazağa, Mehdi Sancak, Küçükköy, Yıldıztabya sahaları yenilenecek. Bu rakamı artırmaya çalışacağız.
 
– Orhan Saka Amatörler Evi’ne yapılan masraflar çok spekülasyon konusu oluyor. Şunu öncelikle belirteyim, burası bakanlığın TASKK aracılığıyla yaptırdığı bir yer. Yani İASKF’nin malı değil. Buradaki tadilatları da bakanlık ve TASKK yaptırıyor. Biz o işlere karışmadık. Harcama yaptığımız öne sürülüyor, şöyle bir örnek vereyim; Biz burada iftar verdik. Otelde de verebilirdik, buna gücümüz var. Lakin orada bir amacımız vardı, o işi bedavaya yaptırmak istedik. Bu işi birisine yaptırıyorsak bu yönetimin gücünü gösterir. Oranın (İstanbul BB) en üst menüsüyle yaptırdık iftarı. Bir iftara 40-50 bin TL vermezdik, kim ne düşünürse düşünsün. Tüm camiaya da teşekkür ederim önceki senenin de üzerinde bir katılım oldu. 1500’e yakın dostumuz iftara geldi.
 

‘Amatörlerin parasını kendi paramızdan daha çok önemsiyoruz’

iaskfic2-001.jpg

–  Genel kurulu da ücretsiz yaptırdık. Önceki genel kurullar dışarıda parayla yaptırıldı, olabilir yadsımıyorum. Ben ve yönetimim çevremiz ve diyaloglarımızla işlerimizi bedavaya yaptırmaya çalışıyoruz. Genel kurulun yapıldığı Maslak TİM Center’ın saati 20 bin euro, biz orayı 12 saat işgal ettik, para ödemedik. Amatörlerin parasını sıkılarak harcamaya çalışıyoruz. Açılışlara çiçek bile göndermiyoruz. Eskiden hem başkan hem genel sekreter yollardık. Biz amatörlerin parasını kendi paramızdan daha çok önemsiyoruz.
 

TASKK Ankara’da yeni binasına kavuştu

Ankara’da TASKK’a yeni modern bir bina yaptırdık. Spor Genel Müdürümüze, şimdiki ve öncesi Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bina önemli çünkü iyi bir bina olmadan hizmet de olmaz.
 

BAL ligi ile amatör futbol zirve yaptı

Bölgesel Amatör Lig bizim zamanımızda kuruldu çok şükür. Eleştiri oluyor ama mükemmel bir lig. BAL’la amatör futbol zirve yaptı. Süper Lig’de çıkarın üç büyüklerin maçlarını, 5 bin seyirci ortalaması var. Bu rakam 1. Lig’de 3.500, 2. Lig’de 2000. Oysa BAL’da Dersim-Erzurum BB maçında 10 bin kişi dışarıda kalmıştı. Ortalamamız üst ligleri yakaladı.  Bunu dışında yol parası (kilometre başına) 1 liraydı 1.5 oldu. Sigorta oldu. Yeterli değildi ancak ihtiyaçlar sonsuz imkânlar kısıtlı.
 

‘Amatörler artık Türkiye Kupası’nda’

iaskfic3-001.jpg

Ziraat Türkiye Kupası’nda artık profesyonel liglerde takımı olmayan illerin amatör kulüpleri de oynuyor. İlk tur kuraları çekildi, bir üst tura 2 tane amatör kesin çıkacak. Bir amatör takım kupada yarı finale çıkarsa futbolda bir yerlere gelmişiz demektir. BAL takımları ilk turda İddaa’ya girdi. Bunun için çalışmalarımız var lakin üst lig kulüpleri İddaa gelirlerini paylaşmaya yanaşmıyor. Amatör ligler İddaa’ya giremiyor, niye? Şike ortamı var. TFF temkinli yaklaşıyor. Onlar da haklı. Bu ailenin içindeyiz. Şartlar istediğimiz ortama gelirse amatörlerin gelirlerinin artacağına çok eminim.
 

Sağlık konusunda büyük hizmet

İki hastane ile protokol imzalayacağız. Bir Avrupa yakasında bir Anadolu yakasında… Malum sporcular sağlık raporu alırken çok zorlanıyor. Aile hekimleri artık rapor da vermiyor. Anlaşmalı hastanelerimiz 12 lira ücretle sağlık raporu muayenesi yapacak. MR mesela 60-100 lira… Bunu da indireceğiz. Fizik tedaviyi de 10 liraya kadar çekeceğiz. Sporcu velilerine kadar bu hizmetlerden faydalanmaya çalışıyoruz.
 

Kulüplerin ecrimisil borçlarında faizler siliniyor

Kulüplerin ecrimisil borçları için torba yasa gündemde. Borç faizleri kalkacak. Anapara 36 aya kadar taksitlendirme olacak. Elbette borçların hepsi silinsin isteriz ancak Milli Emlak olduğu için borcun silinme ihtimali yok. Bakanlar Kurulu bile bunu değiştiremez.

Bu haber toplam 6349 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT