Hüseyin Özdemir hizmetleriyle Sarıyer'e damga vurdu

Hüseyin Özdemir hizmetleriyle Sarıyer'e damga vurdu
AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, görev yaptığı 6 yıllık süre zarfında yaptığı çalışmalarla bir belediye başkanından daha çok Sarıyer'e hizmet kazandırdı.

Hüseyin Özdemir, Sarıyer tarihinde ilk kez tapu veren ilçe başkanı olarak tarihe geçti.

 
30 Mart yerel seçimlerinden sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın yeniden yapılandırmak istediği ilçe teşkilatları arasında Sarıyer’de yer alıyor. İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in yerine yeni bir ilçe başkanı atanarak yeni bir yönetim oluşturulacak. Durum böyle olunca siyasetin ikiyüzlülüğü de bir anda ortaya çıktı. Daha düne kadar Özdemir’in peşinden koşup yalakalık yapanlar şimdi belediyenin önünde “kemik bekler gibi” bekleyen besleme basın üzerinden yıpratma çabaları içine girdiler. Siyasetteki çıkarları uğruna her yolu mübah görenler, besleme basına üç-beş kuruş karşılığında yazdırdıkları yazılarla Hüseyin Özdemir’in Sarıyer’e kazandırdığı eserleri gölgede bırakma peşindeler.
 
İnsanlar siyaseten farklı düşünebilirler ancak bazı noktalarda yiğidi öldürüp hakkını teslim etmek gerekir. Sarıyer Manşet Gazetesi her zaman kim olursa olsun “Eğriye eğri doğruya doğru” demiştir. Bu noktada Hüseyin Özdemir’in büyük çabalarıyla Sarıyer’e gelen hizmetlerin sadece birkaç tanesini hatırlatmakta fayda var.
 

Sarıyer’e 3 hastane kazandırdı

Örneğin; inşaatları neredeyse bitmek üzere olan 3 tane hastanenin Sarıyer’e kazandırılmasında, Sarıyer tünelinin yapılmasında, metronun Hacıosman’a kadar gelmesinde, İstinye ve Tarabya koylarına yapılan tekne parklarla ilçenin değer kazanmasından tutun da Sarıyer’deki birçok okulun yenilenmesinde ön ayak olmuş ve birçok mahallenin sorununa çözüm bulmuştur.
 

Sarıyer tarihinde tapu veren ilk ilçe başkanı

Yine birçok mahallede mülkiyet sorununun çözümü için gece gündüz çalışmış ve yüzlerce ailenin tapularına kavuşmasını sağlamış olan Hüseyin Özdemir, Derbent halkını Kadir Topbaş’la buluşturmuş ve mahkeme kararlarına rağmen mahalleliyi orada hak sahibi yapmıştır. Ferahevler, Poligon, Çayırbaşı, Bağlar gibi mahallelerin mülkiyet sorununu çözen Özdemir, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Sarıyer’de tapu veren İlçe Başkanı olmuştur.
 

Birçok mahallenin sorununu çözdü

Sarıyer’de muhalefette olan bir ilçe başkanı olmasına rağmen kendisine gelen tüm vatandaşlara bir belediye başkanından daha çok yardımcı olan Özdemir, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nin doğalgaz sorunu, Maden Dereiçi’nin kanalizasyon ve su sorunu, Baltalimanı ve Reşitpaşa’nın arıtmadan dolayı gelişen koku sorunu, Yeni Uyum Sitesi’nin yıkımı gibi birçok noktada soruna çözüm yolu bulmuştur.
 

Sarıyer Belediyesi’nin bütçesini 2 katına çıkarttı

Yine Sarıyer’in büyümesinde çok önemli bir katkısı vardır. Maslak, Ayazağa ve Huzur mahallelerinin Sarıyer’e bağlanmasını sağlayan Özdemir, bu bölgelerden gelecek olan gelirle Sarıyer Belediyesi’nin bütçesinin büyümesine ciddi katkı sağladı.
 

Sarıyer’in köylerine birçok hizmet kazandırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eliyle Kilyos, Garipçe, Uskumruköy, Kısırkaya gibi Sarıyer’in birçok köyüne spor tesisleri kazandırıldı. Bu yatırımların köylere gelmesinde Özdemir’in katkısı yok sayılamaz.
 
Hiç kuşkusuz ki, Hüseyin Özdemir'in Belediye Başkanından daha çok hizmeti Sarıyer'e olmuştur. Eleştiriler elbette yapılmalıdır ancak, Sarıyer’e yapılan tüm bu hizmetlerde büyük katkısı olan Hüseyin Özdemir’e öncelikle teşekkür edilmelidir.

Bu haber toplam 7470 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
2 Yorum