Hülya Demir TKB Sarıyer Başkanı seçildi

Hülya Demir TKB Sarıyer Başkanı seçildi
Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanlığı’na Hülya Demir seçildi.
Kadınların siyasal haklarını elde etmesi ve sosyal yaşama katılmasının aktif olarak sağlanması amacıyla 1924 yılında kurulan ve o günden buyana önemli kazanımlar elde edilmesini sağlayan Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanlığı’na Hülya Demir seçildi.
 
Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 2009 yerel seçimini kazandığı dönemde CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı olan ve seçimin kazanılmasına arkadaşlarıyla birlikte büyük katkı sağlayan Hülya Demir, TKB’nin Sarıyerliler Derneği’nde yapılan kongresinde tek aday gösterilerek başkanlığa getirildi. Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Bilge Karaduman, Muhteşem Doratlı, Verda Erdem ile Nebat Tezel getirildi.
 
DEMİR: ATATÜRK VE ARKADAŞLARINA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ
Hülya Demir kongrede yaptığı konuşmada, gazeteci-yazar Yılmaz Özdil’in “Al sana Osmanlı’ başlıklı köşe yazısını okuyarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu dönemde, ülkenin içinde bulunduğu zor koşulları anlattı. Demir, “Ülkemizi o günlerden bu günlere taşıyan, devrim yolunu aşan ve başaran Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz Onları saygı ve minnetle anıyoruz. Başta ekonomik sorunlar olmak üzere, hem evde hem işte çalışan, hem anne hem eş olmayı başarmak için elinden geleni yapan kadınların yanında olmak en birinci amacımız olacaktır” dedi.
 
TKB İl Başkanı Selma Durak, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fahrettin Serdaroğlu ve yazar Yetkin Aröz de yaptıkları konuşmalarla, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda daha aktif ve yoğun şekilde katılarak, daha fazla sorumluluk ve yetki alarak ülkenin kaderinde etkin rol oynamaları gerektiğini söylediler. TKB başkanlığını Hülya Demir’e devreden Nurten Bilgin, başarılar dileyerek, her zaman yeni yönetimin destekçisi olacaklarını söyledi.
 
TKB kongresine siyasetçiler Dr. Cengiz Alp ve eşi Aycan Alp, Adnan Ayber, Erdal Sarıgöl, Merdan Ali Gürkan, Süheyla Eremen ve MHP Kadın Kolları üyeleri de katılarak destek verdi. Ayrıca Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ile AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar da çiçek göndererek kutladı. 

Bu haber toplam 4192 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT