Hukuki Danışmanlık ve Avukat Desteği

Hukuki Danışmanlık ve Avukat Desteği

Hukuki Danışmanlık Hizmeti, mevcut bir hukuki ihtilafın çözüme ulaştırılması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi adına oldukça önemlidir. Hukuki danışmanlık, aynı zamanda ileride karşılaşılabilecek hukuksal sorunların ortaya çıkmadan önce tespit edilerek önüne geçilebilmesi ve en başından bilinçli adımlar atılabilmesi için başvurulan yöntemlerden biridir.

Hukuki danışmanlık hizmeti için vekaletnameye bağlanmış olan bir avukat-müvekkil ilişkisinin kurulması gerekmez. Hukuki desteğe ihtiyaç duyan kişi veya kurumlar, danışmanlık hizmetinden faydalanmak istediği avukatlık bürosu ya da avukat ile iletişime geçerek, ihtiyaç duydukları araç değer kaybı gibi birçok destek hizmetini kolayca alabilmektedir.

Hukuki Danışmanlık Neden Önemlidir?

Hukuki danışmanlık kapsamında; kişilerin karşılaştığı her türlü hukuki işlemlerde ya da maruz kaldıkları hukuk ihlallerinde olay veya durumun analizi, tespit ve teşhisi, alternatif çözümler ve alınması gereken önlemler konusunda gerekli hukuksal işlemlerin gerçekleştirilmesi gibi hizmetler sağlanır.

Hukuki danışmanlık hizmetinin, şunlardan dolayı çok önemli olduğunu söylemek mümkündür;

  • Hukuki danışmanlık, kişilerin karşılaşma ihtimali olan mağduriyetleri engelleyici bir hizmettir.
  • Hukuki danışmanlık sayesinde kişiler, sorunlarıyla ilgili doğru bilgilere ve alternatif çözümlere kolayca ulaşabilir.
  • Hukuki danışmanlık aracılığıyla kişiler, girişeceği hukuki işlemler ve karşılaştığı hukuki ihtilafların muhtemel sonuçları hakkında bilgi sahibi olabilir.
  • Hukuki danışmanlık ile kişilerin, ileride karşılaşabilecekleri olası sonuçlar analiz ve tespit edildikten sonra gerekli önlemlerin alınması mümkün hale gelir.
  • Hukuki danışmanlık aynı zamanda, en etkili ve en az maliyetli hukuksal hizmet olarak bilinir.

Avukat Desteği Almanın Faydaları

Bir işin uygulayıcısı olan kişinin, her zaman o işin hukuki detaylarına hakim olması beklenemez. Çoğu zaman yalnızca kanun, tüzük, yönetmelik gibi mevzuatı oluşturan kuralları bilmek, tek başına yeterli gelmez. Bunlara ek olarak, bu kuralların pratikte nasıl bir uygulama alanı olduğunu da biliyor olmak gerekir. Bunun yanı sıra hukuktaki süreler, uyulması gereken ve kaçırıldığı durumda mazeretin kabul edilmediği önemli kurallardır.

Kanunda bulunan bir sürenin geçmiş olması halinde, kişi ya da kurumlar hak kaybına uğrayabilmektedir. Alanında uzman avukatlar, hem mesleki bilgi  birikimi hem de edindiği tecrübelerle yaşanılan ya da yaşanabilecek sorunlara, uzman bir bakış açısı getirir. Aksi halde doğru olduğu düşünülen ancak yanlış yapılan uygulamalar sebebiyle pek çok sorun ortaya çıkmakta ve hak kayıpları yaşanabilmektedir.

Bu haber toplam 725 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT