Hisarüstü - Aşiyan hattındaki çalışmaları yeniden başlattı

Hisarüstü - Aşiyan hattındaki çalışmaları yeniden başlattı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı geçmiş yönetim döneminde durdurulan F4 Rumelihisarüstü-Aşiyan füniküler hattındaki çalışmaları, finansal sorunları çözüp, yeniden başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB), geçmiş yönetim tarafından 7 Haziran 2017’de inşasına başlanan, ancak bir süre sonra durdurulan F4 Rumelihisarüstü-Aşiyan füniküler hattındaki çalışmaları, finansal sorunları çözüp, yeniden başlattı. Hattın yeniden üretime alınmasıyla ilgili düzenlenen etkinlik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte İmamoğlu’na; Çekya İstanbul Başkonsolosu Jiri Cistecky, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, İBB Sarıyer Meclis Üyeleri ve İBB üst yönetimi eşlik etti.

fun1.jpg

“BU BAŞLANGICI BÖYLE YAPMAK İSTEMEZDİM”

BB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin’den hatla ilgili teknik bilgileri alan İmamoğlu, konuşmasına, şu sözlerle başladı:  “İstanbul Boğazı’nın en güzel noktalarından birisindeyiz. Sarıyer ile Beşiktaş’ın birleşme noktasındayız. Burası Rumelihisarüstü Aşiyan arasındaki finüküler hattı. Bunun başlangıcını yapıyoruz. Bu başlangıcı böyle yapmayı istemezdim. Benim tarzım değil. Çünkü bir proje, en iyi şekilde tasarlanmalı. En doğru tercihler yapılmalı. Sonra bu tarz projelerin finansman modeli de netleşmeli ki, hiçbir kurum ve kuruluş sıkıntı yaşamıyor olsun. Eğer bu da sağlanırsa işin son kısmı kalıyor; ihale. Şeffaf bir ihale ile en doğru imalatı yapacak olan kurumla da buluşması. Biz, burada özellikle finansman kısmından şikayetçiyiz. Bu süreçler, bu anlamda iyi planlanmamış ve ne yazık ki sıkıntıya uğramış, uğratılmış. Keşke böyle olmasaydı, keşke biz de duran metroları tekrar finansmanını planlayıp, ödeme planını planlayıp, bugüne dair başlangıcına böyle bir tören yapma ihtiyacı duymasaydık. Bu doğru bir şey değil. Ama toplumu da bilgilendirmem lazım. 800 metre uzunluğundaki bu hattın özellikle araç imalatındaki gerekli olan yaklaşık 11 – 12 aylık o imalat ve tasarım sürecini de göze aldığımızda, biz, Ekim 2021’i hedef koyduk kendimize. Bu hattı devreye alacağız. İnşallah çift yönde 6 bin yolcu saatte taşıma kapasitesine sahip olacak bu hat sadece 3 dakikada bu ulaşımı sağlayacak.”

fun2.jpgfun3.jpgfun4.jpgfun5.jpgfun6.jpgfun7.jpg

Bu haber toplam 16165 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT