Herşey Şükrü Genç'in lehine işliyor AMA!..

Herşey Şükrü Genç'in lehine işliyor AMA!..
Vedat Özdemir yazdı.

Herkes cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra şimdi 2015’te yapılacak olan genel seçimleri merak ediyor. Bir tarafta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olan CHP’deki tartışmalar devam ederken, diğer tarafta “Recep Tayyip Erdoğan’sız AK Parti ile Türkiye’de siyasetin nasıl şekilleneceği” konusunda herkes farklı yorumlar ortaya atıyor. Tabi genele bu kadar odaklanmışken, yaşadığımız çevrede nelerin olup bittiğini biran unuttuk. Peki, yaşadığımız çevrede, Sarıyer’de neler oluyor? Nasıl bir siyasi ortam var? Sarıyer Belediyesi’nde oluşturulan kadro Şükrü Genç’i ne kadar başarılı kılar? Bu yazımda bunlara değinmek istiyorum.  

Yerel seçimlerin üzerinden tam 5 ay geçti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı bazı değişikliklerle yeni dönemine başladı. Geçen 5 ayda belediye başkanı kendi kişisel çabasıyla iyi bir görüntü veriyor. Doğrusunu söylemek gerekirse; Şükrü Genç halkla çok iyi bütünleşiyor. Sempatik tavrı ile şuanda ona bir rakip görünmüyor. Sokaktaki haliyle halkçı bir başkan portresi çiziyor. Bu konuda yapmacık da görünmüyor. Aslında Türkiye genelinde çok tartışılsa da “Yeni CHP Sarıyer'de tuttu” denilebilir. Şükrü Genç, eğer kadrosuna dikkat ederse ve önümüzdeki beş yıl içinde Sarıyer için önemli bazı projeler ortaya koyarsa “CHP'li belediyeler çalışmıyor” imajını da yıkabilir. Özellikle kentsel dönüşümle ilgili atacağı bir adım tüm İstanbul'daki gecekondulara umut olabilir. Bu algıyı Türkiye geneline de iyi verdiği zaman büyükşehirde CHP'nin şansını da artırır.

Her şey Şükrü Genç’in lehine işliyor

Sarıyer’deki siyasi havaya bu çerçevede bakıldığında aslında her şey Şükrü Genç’in lehine işliyor. Geçen döneme göre çok daha rahat bir durumda. Ne eskisi gibi CHP grubunda ne de AK Parti cephesinde ciddi bir muhalefet var. Akıllı davranırsa tüm kararları mecliste oybirliği ile geçirebilecek durumda. Şu anda öyle bir tablo var.

Buraya kadar her şey gayet iyi ama… Evet, işte “AMA”ları var!

Şükrü Genç’in en büyük AMA’sı kadrosudur. Hiç kuşkusuz ki, bir belediye başkanını kendi çabası dışında başarılı kılan en önemli unsur kadrosudur. Çok önemli projeleriniz, kafanızda tasarladığınız çok farklı bir Sarıyer olabilir. Ama bu projeleri hayata geçirecek kadro oluşturamazsanız sadece zamana oynarsınız. O yüzden işi başta sıkı tutmakta büyük fayda var. 

Başkan yardımcılarına dikkat etmelidir

Şükrü Genç eğer başarılı olmak ve siyasi anlamda önünü daha da açmak istiyorsa öncelikle evin içini yani belediyeyi iyi bir şekilde kontrol altında tutmalıdır. Bir türlü değiştirmeye cesaret edemediği ya da çok güvendiği başkan yardımcıları ona ciddi sorun oluşturabilir. Örneğin, geçen dönem nikâh salonunun imar durumu ile ilgili AK Partililere 'Ben yarın falanca işi çözmek için büyükşehirde olacağım siz mesajı aldınız! ' şeklinde tüyolar veren başkan yardımcılarıyla bu şekilde çalışmaya devam ederse çok rahat ilerleyebileceği yolda önünü tıkayabilir. “Belediyeyi şu kadın ya da bu adam yönetiyor!” imajını bu dönem kesinlikle silmelidir. Belediyenin içindeki küçük imparatorlukları görmeli ve yeni kurulacak olanlarına da izin vermemelidir. Yine siyasi hedefleri olan başkan yardımcılarının belediye içerisindeki hesaplarını da çok iyi görmelidir. Onu yalnızlaştırmak isteyen ve her şeyi kendi kontrolünde tutmak isteyen grubun neler yapacağını de iyi kestirmelidir. Geçtiğimiz dönemin başında “Git-geller” yaşayan ve CHP’nin seçime girme riski ile karşı karşıya kaldığı aynı gün de kendisini yalnız bırakarak, Bahçeköy yolunda MHP’nin listesine girmeye çalışan meclis üyelerinin samimiyetini iyi görmelidir.

Müdürler asıl işine dönmeli

Yine birkaç müdürlüğe oldukça dikkat etmelidir. “Küçük olsun benim olsun” mantığı ile hareket eden bazı müdürler, 'Bal tutan parmağını yalar' şeklindeki hareketleri bırakıp asıl işlerine dönmeliler. Şükrü Genç; belediyede çalışacağına malzeme almak için dışarıda harıl harıl şirket arayan amir ve müdürleri de iyi görmelidir. Özellikle ‘Bahçeköy olayı’ ve denetim komisyonu raporundan ders çıkartmalıdır. Muhalefetin eline bu gibi kozları vermemelidir.

Ayrıca kendisine özgüveni olmayan müdür ve danışmanları kendi işlerini yapacakları yerde koltuğu kaptırmamak için Şükrü Genç’i yanlış yönlendirebilirler. “Kimse başkanla iyi olmasın maazallah yerime gelebilir” gibi sığ düşüncelere sahip olanların fayda yerine ne kadar büyük zararlar verdiklerini geçen dönem gördük.

Sonuç olarak; Şükrü Genç kişisel olarak geleceğe umut veren bir tablo çiziyor. En azından geçen dönem yaptığı birçok hatayı şimdi yapmıyor. Ancak daha sonra “KEŞKE” dememek için, şu AMA’lara bir göz atması gerekiyor.

Bir sonraki yazımda, “Türkiye’nin iktidar, Sarıyer’in muhalefet partisi olan AK Parti’nin “KEŞKE ve AMA”larında görüşmek üzere…

VEDAT ÖZDEMİR
SARIYER MANŞET GAZETESİ
GENEL YAYIN YÖNETMENİ

Bu haber toplam 7795 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
11 Yorum