Herkes sustu Hacı Bayraktar konuştu!

Herkes sustu Hacı Bayraktar konuştu!
Sarıyer'in sevilen suskun siyasetçisi CHP'li Hacı Bayraktar, mecliste yapılan yanlışlığı işte böyle engelledi...
CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi olan Hacı Mehmet Bayraktar, Sarıyer’de sevilen ve saygı duyulan kişiliği ile bilinir. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanında çok poz verdi. Her gittiği yerde çekilen fotoğraflarda mutlaka yerini aldı. Sarıyer halkının gözüne hitap etse de mesajları kulağa hiçbir şekilde yansımadı.  Boykot edilen toplantılar dahi nerdeyse tüm meclis toplantılarına katıldı. Ancak 4,5 yıldır belediye meclisinde hiç sesi çıkmadı. Belki de meclisin en sessiz üyesiydi.
 
Ve sessizliğini bozdu! 
Dolmuştu anlaşılan, patlama noktasına gelmiş ve artık konuşmak istiyordu. Hazır seçimlere de kısa süre kalmışken, birazcık öne çıkmalıydı. Konuşmak için merak edilen o ince ve tiz sesini atmosfere yaymak için bir şeyler arıyordu. Ama bir türlü bulamıyordu. AK Partili Halil Canarıkan’ın konuşmasına cevap verse olur mu acaba diye düşünüyor, ama bir türlü karar vermiyordu. Cemil Özbalta ya da Hüseyin Coşgun’a da yan yan baktı ama yine çekindi. Konuşamadı sıkıntı içerisindeydi bu şansı kaybetmek istemiyordu. Zaten meclis üyeliğine de yeniden başvurusunu yapmıştı. “İşte bu yüzden başvurdum listeye yeniden girmeyi hak ediyorum” mesajını vermeliydi. 

Meclis salonundan gaipten bir ses yükseldi 
Bayraktar, kara kara düşünürken, kürsüye MHP’li Erol Akkuş çıktı. Akkuş’un yumuşak tavrı CHP’li Bayraktar’ı cesaretlendirmişti.  “AK Parti olmadı şu MHP’ye bir cevap versem” diye düşündü. Kararını verdi ve Erol Akkuş’un açığını bulmaya çalıştı.  Akkuş sakin bir şekilde önergelerini okurken, inceden inceden tiz bir ses meclis salonunu etkisi altına aldı. Herkes şaşkındı böyle bir sesi ilk kez duyuyorlardı. Ne olabilirdi acaba gaipten bir ses gibiydi. Kimse o sesin kesilmesini istemiyordu. Meclis üyeleri dinleyiciler herkes kendinden geçmiş Bayraktar’ın haykırışını dinlemek istiyordu. Sarıyer halkı da bunu bekliyordu! 

Büyük bir yanlışı düzeltti!
Hayır! Hayır!” diye bağırıyordu. Meğerse önerge veren Erol Akkuş büyük bir yanlışa imza atmış, konuşmasında Bayraktar’ın en sevdiği sokağın ismini yanlış söylemişti. Böyle bir hata kesinlikle olamazdı! Bayraktar bir kez daha bağırdı, “Hayır, hayır Erol bey o sokağın adı Dürümcü değil, Bürümcük sokak” dedi. Koca meclis büyük bir yanlışın eşiğindeydi. Bayraktar bunu engellemeliydi. Sonra meclis başkanvekiline baktı: “Düzeltilsin lütfen” diye seslendi. Ve oybirliği ile tutanaklardaki “Dürümcü sokak, Bürümcük sokak” olarak değiştirildi. CHP’li meclis üyeleri ise “işte bu Hacı abi işte bu!” diyerek tebrik ettiler.

hacibayraktaric.jpg
 
Tebrikleri kabul ederken tabi bir taraftan da sürekli konuşan ve siyaseten önünü kesmeye çalışan CHP’li Gökan Zeybek’e de “Hep sen mi konuşacaksın, ben de konuşacağım işte bende” der gibi ters ters bakıyordu.

Hacı Mehmet Bayraktar'ın hoşgörüsüne olan inancımız neticesinde yaşanılan bu gerçek olayın haberleştirilmesinde mizansen dil kullanılmıştır.

Bu haber toplam 12617 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
4 Yorum