HDP'den 'yeni yaşama' çağrı

HDP'den 'yeni yaşama' çağrı
Halkların Demokratik Partisi Sarıyer İlçe Örgütü, 28 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da Salon İlayda'da YENİ YAŞAMA ÇAĞRI ŞÖLENİ düzenliyor.
HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da katılacağı gecede BEKSAV Müzik Grubu ve Koma Çiya sahne alacak.

HDP Sarıyer İlçe Örgütü'nden yapılan açıklama şöyle:
Tüm ezilenlerin ve sömürülenlerin; dışlanan ve yok sayılan bütün halkların ve inanç topluluklarının, kadınların, işçilerin, emekçilerin, köylülerin, gençlerin, işsizlerin, emeklilerin, engellilerin, LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireylerin, göçmenlerin, yaşam alanları tahrip edilenlerin; aydın, yazar, sanatçı ve bilim insanları ile bütün bu kesimlerle birlikte mücadele yürüten güçlerin her türden baskı, sömürü ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve insan onuruna yaraşır bir yaşam kurmak üzere bir araya geldiği, demokratik halk iktidarını hedefleyen Halkların Demokratik Partisi’nin Sarıyer İlçe Örgütü tüm Sarıyerlileri YENİ YAŞAMA ÇAĞIRIYOR.
 
Sarıyer’de yaşayan tüm halkların dillerinde Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Zazaca, Lazca ve Hemşince Yeni Yaşama Çağrı davetiyeleri hazırlayan HDP Sarıyer İlçe Örgütü Sarıyer’deki sivil toplum kuruluşlarına da çağrı yapıyor. İlçede bulunan ve Sarıyer’in özgün yapısını oluşturan her etnik grubu, ezilen ve ötekileştiren her bireyi dayanışmaya çağıran HDP Sarıyer, bu şölen ile Sarıyer’deki yürüttüğü seçim çalışmalarında yeni bir aşamaya geçmeyi hedefliyor. 7 Nisan itibariyle milletvekilleri tanıtım çalışmalarına başlayacak olan HDP Sarıyer bu etkinlikle yerelde yapacağı seçim kampanya döneminin ilk organizasyonunu yapmış olacak.

HDP’nin barajı aşması için birlik ve destek çağrısı yapan Halk Evleri, Partizan, Aka-Der, KÖZ Gazetesi gibi sivil toplum kuruluşları ve kurumların da temsilcilerinin katılacağı geceye yoğun katılım bekleniyor

Gece de şiir dinletisi ve Sarıyer’in geçmişten günümüze aktarılan ortak tarihi, kültürel ve ekolojik mirası ile günümüzdeki temel sorunlarını içeren bir sunum da yapılacak. 

Bu haber toplam 3227 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT