HDP, Kazım Karabekir’de büro açtı

HDP, Kazım Karabekir’de büro açtı
HDP Sarıyer İlçe Örgütü, HDP İstanbul 2'nci bölge milletvekilleri adayı Turgut Öker ve Sabri Gül'ün de katılımıyla Kazım Karabekir Mahallesi'nde büro açılışı gerçekleştirdi.
Açılışa AKA-DER yöneticileri ile HDP Sarıyer ilçe örgütü yöneticileri ve çok sayıda mahalleli katıldı. Açılıştan önce seçim bürosu önünde şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Açılış etkinliğinde konuşan HDP İstanbul 2'nci bölge milletvekili adayı Turgut Öker, acılar ve zulümlerden sonra bu ülkenin emekçilerinin ve ötekileştirilenlerin birleşmesiyle bir gelecek sahibi olabileceğini ve bu birliğin sadece 7 Haziran'la sınırlı kalacak bir birlikteliğin olamayacağını söyledi. Öker, "Yıllardan beri maruz kaldığımız katliamlarda tek başımıza olduğumuz için acılarımızı ve mücadelemizi ortaklaştıramadığımız için bu katliamlar bu kadar uzun sürdü. Bugünkü birlikteliğimiz bu topraklarda yüzyıllardır direnenlerin de birlikteliği" dedi.
 
13 yıllık AKP iktidarına karşı HDP'den başka alternatifin olmadığının altını çizen Öker, Alevilere seslenerek, "Özellikle Alevi canlar burada. Bu seçimler bizim için bu seçimler parti taraftarlığı değil, Tayip Erdoğan'ın o çok arzuladığı koltuğa oturtmamak, zulüm üzerine zulüm, baskı üzerine baskı yapan o diktatörü başkanlık koltuğuna oturtturmamanın yegâne temeli var bu ülkedeki bütün yurtsever ve demokratların bu seçimlerde mutlaka HDP' ye oy vermesi gerekir" dedi.  Öker'in konuşmasının ardından zılgıtlar eşliğinde büro açılışı gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 4990 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT