Hayri Kozakçıoğlu Sarıyer'deki evinde intihar etti

Hayri Kozakçıoğlu Sarıyer'deki evinde intihar etti
Hayri Kozakçıoğlu Sarıyer'deki evinde ölü bulundu.

Eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu (75), Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün arka sokağındaki Ayhan Sokak'ta bulunanvillasında ölü bulundu.

Kozakçıoğlu'nun yanında tabanca bulunması yaşamına son verdiği iddiasını akıllara getirdi. Emniyet kaynakları da Kozakçıoğlu’nun yaşamına son verdiği iddiasını doğruladı. Kozakçıoğlu'nun kalbine tek el ateş ederek hayatına son verdiği öğrenildi. 
 
Eşinin kilitli kapıyı açamayıp polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler kapıyı çilingir yardımıyla açtı. İçeri girildiğinde Kozakçıoğlu'nun cansız bedeniyle karşılaşıldı. İlk incelemede eski Vali'nin, kapısı kilitli odasında kalbine sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdiği belirlendi. Villanın orta katında meydana gelen olay sırasında Kozakçıoğlu'nun eşinin de evde olduğu ancak silah sesini duymadığı belirtiliyor. 
 
Olay yeri inceleme ekipleri villada araştırma yaptı. Hayri Kozakçıoğlu’nun olay sırasında dışarıda bulunan kızı haber alır almaz eve koştu. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi de aldı.
 
EŞİ FENALAŞTI
Kozakçıoğlu'nun eşi fenalaşınca eve sağlık görevlileri geldi.

"BUGÜN İÇİN BANA SİPARİŞ VERMİŞTİ"
Bu arada sokaktaki marketçi, Kozakçıoğlu'nu en son dün akşam gördüğünü söyledi. "Sağlığına dikkat eden bir insandı" diyen marketçi, "İntihar edecek bir insan değildi. Bugün için bana sipariş vermişti. Süt getirirsin demişti" diye konuştu.


hayrikozakcioglu_sariyer1.jpg

hayrikozakcioglu_sariyer2.jpg

HAYRİ KOZAKÇIOĞLU KİMDİR?

Hayri Kozakçıoğlu, 1938'de Manisa Alaşehir'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği, Valilik, Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişiliği, Başmüfettişlik, Erzurum Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Adana, Sakarya, Diyarbakır Valiliği, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği, İstanbul Valiliği yaptı. 20. dönemde DYP'den İstanbul Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kozakçıoğlu, 18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra 21. dönem İstanbul milletvekilli olarak Meclis'e yeniden girdi.

Bu haber toplam 10460 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT