HAYDAR ALİYEV SARIYER’DE ANILDI

HAYDAR ALİYEV SARIYER’DE ANILDI
Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev, 99. doğum gününde Sarıyer Belediyesi ve Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu’nun ortaklaşa düzenlediği törenle anıldı.

Azerbaycan'ın ulusal lideri ve kurucu devlet başkanı Haydar Aliyev, 99. doğum gününde Kireçburnu’nda adının verildiği parkta anıldı. Anma törenine; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, başkan yardımcıları, konsolosluk personelleri, Azeri vatandaşlar katıldı. Törende Mustafa Kemal Atatürk ve Haydar Aliyev’in heykellerine kırmızı güller bırakıldı.

b0d349dd-6284-4a79-8a3e-09555ffb1d23-001.jpg

HALKINA ÇOK BAĞLI BİR LİDERDİ

Programda konuşan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu, Narmina Mustafayeva, “Bugün Azerbaycan’ın ulu önderi Haydar Aliyev’in doğum günü. Kendisi şimdiki güçlü Azerbaycan’ın kurucusudur. Hayatını Azerbaycan’ın kudretlenmesine adadı. Halkına çok bağlı bir liderdi” dedi.

AZERBAYCAN HALKI VE TÜRK HALKI ÇOK ŞANSLI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “ Dünya barışı için mücadele etmiş iki liderin bulunduğu yerde birlikte olmak bizleri çok mutlu ediyor. Azerbaycan halkı ve Türk halkı çok şanslı. Çünkü içinde bulunduğu savaş ortamını barış ortamına dönüştüren kaç lider var. Bugünlerde yapılan savaşları görüyoruz. Eğer onların da Haydar Aliyev ve Mustafa Kemal Atatürk’ü olsaydı bu savaşlar olmazdı “diye konuştu.

Bu haber toplam 2723 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT