Haydar Aksoy kimdir?

Haydar Aksoy kimdir?
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Haydar Aksoy'un özgeçmişi, biyografisi..
1963 Erzincan doğumluyum. Evliyim ve bir oğlum var. İlköğrenimimi Şişli Okmeydanı Baruthane İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimimi Şişli Kaptanpaşa Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1988 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldum. Askerlik görevimi İzmir ve İstanbul’da yedek subay olarak yerine getirdim.
 
Bir süre kendi ofisimde yerel projelerde serbest mimarlık yaptım. Daha sonra, 1990 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kamu görevlisi olarak çalışmaya başladım. 1991–1992 SHP döneminde Kâğıthane Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü’nde çalıştım. Sn. Nurettin Sözen ve sonraki belediye başkanları Recep Tayyip Erdoğan, Ali Müfit Gürtuna ve Kadir Topbaş ile İmar Müdürlüğü, Planlama Müdürlüğü ve Yol Bakım Müdürlükleri’nde görev yaptım. 2009 yerel seçimlerinin ardından Sarıyer Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve İşletme ve İştirakiler Müdürlüğü’nde görev yaptım. Mesleki birikimlerim dolayımında Kartal Trabzonspor Sosyal Tesisleri, Ayazağa Kongre Kültür Merkezi, Zeytinburnu Olivium AVM gibi önemli projelerde danışmanlıklar yürüttüm.
 
Siyasi hayatıma, öğrencilik yıllarımda Şişli ilçesi SHP'ye üye olup gençlik kollarında çalışarak adım attım. 2009 Yerel Seçimleri sürecinde Genel Başkanımız Sn. Kılıçdaroğlu’nun teknik ekibiyle birlikte çalıştım. Mimarlar Odası’nda aktif bir delegeyim. İnsan Yerleşimleri Derneği, Sivil Anayasa Girişimi’nin yanı sıra çeşitli dernek ve STK'larda aktif rollerimi sürdürmekteyim. Gezi olayları ardından yapılanan Zekeriyaköy Forumu’nda, 3. köprü tahribatına karşı ve bölgenin imar planları ile ilgili görevler, sorumluluklar yürütmekteyim. 
 
Sarıyer ve diğer gündemlerden arta kalan çok ender vakitlerimi yüzme, trekking, pilates, sualtı dalışı, halk müziği ve ailemle ilgilenerek geçiriyorum.
 
İmar mevzuatı, planlama ve proje konusunda uzman bir mimarım. 1993–1995 yılları arasında İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ndeyken oldukça yakından ilgilendiğim Sarıyer’i yönetmeyi talip olmayı o günden beri hep düşündüm. Bu doğrultuda 2007 yılından bu yana Sarıyer Uskumruköy Mahallesi’nde yaşamaktayım.
 
Yirmi beş yıllık mesleki bilgimi, belediyelerdeki yirmi dört yıllık imar, şehircilik, planlama ve yol bakım geometrik düzenleme konularında güçlü bir birikim ve tecrübemi Sarıyer’in geleceğinin hizmetine sunmaya hazırım. 

Bu haber toplam 14305 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT