Hasan Saim Öztürk: CHP İlçe Başkanlığı'na adayım 

Hasan Saim Öztürk: CHP İlçe Başkanlığı'na adayım 
CHP’de Sarıyer İlçe Başkanlığı için ismi geçen Av. Hasan Saim Öztürk, aday olduğunu doğruladı.

CHP’de mahalle delege seçimleri devam ederken, bir taraftan da ilçe başkanlığı için ismi geçenler netleşiyor. Daha önce de kulis haber olarak ismini duyurduğumuz Av. Hasan Saim Öztürk aday olduğunu doğruladı. Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir’in görüştüğü Öztürk, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu ancak detaylı açıklamayı bu hafta yapılacak olan delege seçimlerinin ardından yapacağını söyledi. 

Av. Hasan Saim Öztürk kimdir?

1972 yılında İstanbul Barosu’na kayıt olan Öztürk, daha sonra As. Hakimlik mesleğine sınavla girip 11 yıl As. Hakimlik, 19 yıl As. Savcılık 5 yıl da Hâkim sınıfında M.S.B hukuk Müşavirliği yapmıştır.

TBMM’de MSB insan hakları temsilciliginde de bulunan Öztürk, meslek hayatında pek çok bakanla ve genelkurmay başkanı ile çalıştı.

Kamuoyuna Erdil davası olarak yansıyan Dz.K.komutanının soruşturmasını yapan Öztürk, 2006 yılında Temiz Topluma katkı ödülüne layık görülmüştür.

2008 yılından beri Sarıyer'de yaşayan Hasan Saim Öztürk 2011 de CHP üye olarak Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanlığı, İlçe Seçim Kurulu Üyeliği, Secim Komisyonları, Hukuk ve İl İnsan Hakları Komisyonlarında görev yapmıştır.

Deniz Gezmiş'in sınıf arkadaşı olan ve 68 kuşağına mensup sol gelenekten gelen bir parti üyesi olarak bilinen Öztürk, halen İstanbul Barosuna kayıtlı avukattır.

Daha önce CHP adına Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’nda görev yapan Av. Hasan Saim Öztürk, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Sarıyer’de seçime girememe olayının çözülmesinde de mücadele verdi.

Bu haber toplam 9601 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum