Hasan Durhat: Kadın sığınma evi ne zaman yapılacak?

Hasan Durhat: Kadın sığınma evi ne zaman yapılacak?
AK Partili Hasan Durhat belediyenin kadınlara ve spora yönelik çalışmalarını yetersiz buldu.
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hasan Durhat, meclis toplantısında belediyenin kadınlara ve spora yönelik çalışmalarını sordu. Durhat, “Sarıyer kadın sığınma evi projenizi ne zaman hataya geçireceksiniz?” diye sordu. 
 
Sarıyer Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hasan Durhat, Sarıyer Belediyesi’nin kadınlara ve spora yönelik çalışmalarıyla ilgili önerge verdi. Sarıyer’de kadın sığınma evinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Durhat, “5393 sayılı Belediye Kanununun 14.Maddesi A fıkrasında, nüfusu 100 binin üzerindeki belediyeler kadınlar ve çocuklar için konuk evleri açmak zorundadır denilmektedir. İnsan hakları sözleşmesine göre her yedi bin 500 kadın ve genç kızın yaşadığı bölgelerde kadın sığınma evi açılması gerekmektedir. Nüfusu yüz binin üzerindeki belediyelerde kadın sığınma evlerinin bulunmaması hem anayasa hem de uluslararası insan ve kadın hakları sözleşmesine aykırıdır. Ayrıca Sarıyer Belediyesi’nin resmi internet sitesinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sayfasında da çocuk ve kadınlara yönelik şiddet hareketleri ile töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi amacıyla kadın sığınma evi proje çalışmaları devam etmektedir denilmektedir. Bu bilgiler çerçevesinde, kadın sığınma evleri ile ilgili devam etmekte olduğunu belirttiğiniz proje çalışmalarınız ne aşamadadır? Şayet, bir projeniz varsa ne zaman uygulamaya geçmeyi planlıyorsunuz ve bunun için ne kadar bütçe ayırdınız?” diye sordu.
 
Sarıyerlilerin spor yapacakları alan yok
Sarıyer’deki spor salonlarının yetersizliğine de değinen AK Partili Durhat, “Sporun sağlığa yararlı olduğu tartışmasız bir gerçektir. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için spor yapmaları gerekmektedir. Ancak Sarıyer’de spor salonlarının yetersizliği, Sarıyerlilerin spor yapmalarına büyük engeldir. İlçemizde yeterli sayıda spor salonu bulunmamaktadır. Bu bilgiler çerçevesinde, Sarıyer’de uluslararası spor müsabakalarının da yapılabileceği kapalı spor salonlarının yapılması noktasında ne tarz çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz? İlçemizin nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda Sarıyer’de yüzme havuzlarının oldukça yetersiz olduğu görülmektedir. Sarıyerlileri başka ilçelere gitmekten kurtaracak ne tarz çalışmalarınız bulunmaktadır?” dedi.

Bu haber toplam 10630 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum