Hangi partiden kimler aday olmak istiyor

Hangi partiden kimler aday olmak istiyor
2014 yerel seçimleri yaklaşırken gönlünde belediye başkan adaylığı geçenler kulislerde tartışılmaya başlandı.

 

Kulislerde konuşulan isimlere bakıldığında Sarıyer’de aday bolluğu yaşanıyor. AK Parti, CHP ve MHP’den aday olmak isteyen siyasetçiler şimdiden kendi partilileri arasında ısınma turları yapıyor. CHP’de Şükrü Genç’in işi oldukça zor görünüyor. AK Parti’de aday bolluğu var ve yarış erken başladı. MHP ise her kesimden oy alabilecek aday aranıyor.
 
AK Parti’de isim bolluğu  
AK Parti’de şimdiden ismi geçenlerin seçimlerde şanslarının ne olup olmayacağı tartışılıyor. Aday adaylığı için eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy, eski Belediye Başkan Yardımcısı Şems Çakıroğlu, eski AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Çelik, İstanbul Milletvekili Nimet Baş, İASKF Başkanı Ali Düşmez, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Turan, eski Milletvekili Selami Uzun, İBB Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Sami Kılıç ve Meclis Üyesi Cemil Özbalta’nın isimleri geçiyor.
 
AK Parti’de 3 isim önde 
Ancak Sarıyer’deki bilinirlikleri ve oy potansiyellerine bakıldığında şimdilik Sedat Özsoy, Şems Çakıroğlu ve Nurettin Çelik’in isimleri bir adım önde görünüyor. Bu isimler şu şekilde değerlendiriliyor; Sedat Özsoy seçimi alabilir ancak henüz partiye üye bile olmadı. Şems Çakıroğlu’na ise CHP tabanından da oy gelebilir gözüyle bakılıyor. Nurettin Çelik’in AK Parti’deki emekleri ise teşkilat içerisinde unutulmuyor.
 
CHP’de adaylık çalışmaları şimdiden başladı 
CHP’de ise Şükrü Genç’in işi oldukça zor görünüyor. Şimdiden konuşulmaya başlanan isimler var. Eski Milletvekilleri Çetin Soysal, Mehmet Sevigen ve Ercan Karakaş’ın Sarıyer için çaba harcadıklarını daha öncede yazmıştık. Erol Aydın, Dr. Cengiz Alp’in yanı sıra CHP’den aday olmak isteyen bir diğer isim ise eski İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Tamer. Tamer’in adı MHP için de geçiyordu ancak son dönemde CHP’den önemli kişilerle temasa geçtiği gelen bilgiler arasında. Ayrıca daha öncede DYP’den aday olan Avukat Seçkin Deniz Değer’in de CHP’den adaylık konusunda çalışmalar yaptığı belirtiliyor.
 
CHP’de Şükrü Genç’in şansı yok  
CHP’de örgüt ve kamuoyu yoklamaları konuşulsa da bunun pek de etkisinin olmayacağını ve adayın atama ile belirleneceğini tepeden tırnağa herkes biliyor. Mevcut Belediye Başkanı Şükrü Genç’in işi ise oldukça zor. Hele Mustafa Sarıgül’ün Büyükşehir adaylığında Genç’in yeniden aday olabilmesi tam bir hayal gibi görünüyor. Sarıgül’ün Büyükşehir'den adaylığı durumunda Şişli ve Sarıyer adaylarını kendisinin belirlemek istediği yönünde CHP’ye şart koştuğunu bilmeyen yok. Şükrü Genç’e sıcak bakmadığını Sarıyer’i ziyaretinde de açıkça ortaya koydu. Maslak ve Ayazağa’nın Sarıyer’e bağlanmasından sonra Sarıgül’e karşı bir tavır sergileyen Şükrü Genç aslında kendi ipini kendisi çekti. Sarıyer ve Şişli’den teyit edilmiş çok net bir bilgi daha, Genç barışmak için defalarca randevu istemesine rağmen Sarıgül, randevu vermedi.  Sarıgül’ün kafasında farklı bir isim var. Erol Aydın’ı ya da sürpriz bir adayı işaret edebilir. Büyükşehir adaylığının olmaması durumunda Sarıgül kendisi de Sarıyer’den aday olmayı da düşünebilir. Bekleyip göreceğiz.
 
MHP’de Yüksel ve Şişman isimleri önde 
Seçimde kilit parti olacak olan MHP’de de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Erdal Çoban’la birlikte MHP çok farklı bir enerji yakaladı. Bu da 2009 ve 2011’de üçüncü parti olan MHP’nin Sarıyer’de çıkışa geçmek istediğini gösteriyor. Bu noktada MHP’de aday çok önemli olacak. Cengiz Tamer’in adı geçiyordu ancak son zamanlarda Tamer’in CHP ile temasa geçtiği iddiaları MHP’lilerin kafasında soru işaretleri oluşturdu. Parti içinde sevilen iki isim ön planda Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel ve İl Başkan Yardımcısı Selami Şişman. Ayrıca bu iki isim Sarıyer’de ilçe başkanlığı da yaptı.
 
Zaman ilerledikçe bu konudaki tüm gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
En doğru haberleri okumak için Sarıyer Manşet'ten ayrılmayın.

Bu haber toplam 14339 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
28 Yorum