Hangi partiden kim aday olacak?

Hangi partiden kim aday olacak?
Seçim yaklaşırken milletvekili aday adaylarını heyecan sardı...
Genel seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kala, bu kez şansını Ankara’da denemek isteyenleri derin bir heyecan sardı. Şimdiye kadar Ankara’ya hiç milletvekili gönderemeyen Sarıyer, bu kez şeytanın bacağını kırmakta kararlı. Sarıyer’in de içerisinde bulunduğu 2. Bölgede gerek AK Parti’de gerekse CHP ve MHP’de çok sayıda isim konuşuluyor. CHP’de bu isimlerin kaderi önseçime bağlı olacak. AK Parti’de ise temayül yoklamalarından sonra genel merkezin tavrı ön plana çıkacak.
 

AK Parti’de hareketlilik arttı

AK Parti'den aday adayı olmak isteyenler, 11-20 Şubat arasında başvurularını yapabilecek. Memurlar ve meclis üyelerin en geç 10 Şubat’ta istifa etmeleri gerekiyor. AK Parti MKYK’sı yaptığı toplantıda, aday adaylarıyla ilgili temayül yoklamasının 28 Şubat-1 Mart arasında, mülakatların ise 6-15 Mart arasında yapılmasının uygun olduğu da karara bağlandı. Tarihlerin belirlenmesiyle birlikte partide heyecan daha da arttı.
 
Sarıyer’den; Yusuf Tülün, Mehmet Akif Şişmanoğlu, Nurettin Çelik, Sabri Avcı, Erhan Vergili, Selami Uzun, Sedat Özsoy ve Salih Güzel’in aday adayı olacakları konuşuluyor. Nurettin Çelik’in genel merkezin tavrına göre hareket edeceği belirtilirken, İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın da her an sürpriz yapabileceği kulislerde konuşuluyor. 
 

CHP’liler nefesini tutmuş önseçim kararı bekliyor

CHP de ise örgüt genel merkezden ön seçim haberi bekliyor. Tüm aday adayları kendi çalışmalarını önseçime göre ayarlamış durumda… YSK, partilerin aday tespitini 29 Mart'ta yapabileceğini açıkladı. Seçime katılacak siyasi partiler, milletvekili genel seçimlerinin yapılacağı 7 Haziran öncesinde, önseçim ve aday yoklaması yöntemiyle yapacakları aday tespitlerini 29 Mart 2015 Pazar gerçekleştirecek. 
 

CHP’deki güçlü isimler 

İstanbul’da, Sarıyer’in de içinde bulunduğu 2. Bölgede CHP’nin aday adayları yaklaşık bir aydır yoğun bir şekilde çalışıyor. Olası önseçimde üyelerin oy kullanacak olmasıyla heyecan daha da arttı. 12 ilçenin bulunduğu 2.bölgede CHP’nin toplamda 64 bin üyesi bulunuyor. Bu ilçeler arasında 9 bin üye ile Sarıyer başı çekiyor. Şimdiye kadar Sarıyerli bir milletvekilinin olmaması ise CHP’deki ön seçimin önemini daha da arttırıyor. Sarıyer’den güçlü isimler bu kez ön sıralarda yer alabilir. Özellikle Dr. Cengiz Alp ve uzun zamandır başarılı bir şekilde İl Başkan Yardımcılığı yapan Yılmaz Yıldız’ın şansı bir hayli yüksek görünüyor.
 
Öte yandan CHP’den Betül İstanbullu, Didem Engin, Nizamettin Günel, Serdar Sarıoğlu ve Ercan Karakaş gibi isimlerin de aday adayı olacakları belirtiliyor.

Bu haber toplam 5422 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum