Hamilelik Belirtileri Nelerdir? | Hamileliğin İlk Belirtileri

Hamilelik Belirtileri Nelerdir? | Hamileliğin İlk Belirtileri

Kiminin çocukluk hayali, kiminin de ikinci bahar bekleyişidir dünyalar güzeli bir evlat. Özellikle uzun bir bekleyiş sonucu hamilelik görülmüşse anne adayları benzersiz duygular yaşayabilir. İste tüm bu dokuz ay süren gebelik serüveninin başlangıcıdır ilk görülen hamilelik belirtileri.

Hastaneden yapılan kan ile gebelik testi gebeliğinizle ilgili kesin sonuç verebilir ancak burada önemli olan nokta adet zamanının üzerinden en az yüz yirmi saat geçmesine rağmen adet durumu gözlenmiyorsa hamileliğin ilk belirtilerinden biri ortaya çıkmış demektir.

Gebelik sürecinde kadınlar türlü sıkıntılara maruz kalsalar da mutlu sona ulaşmanın ümidi yaşanan tüm sorunların üzerine bir sünger çeker. Kabızlık, baş dönmeleri, mide bulantıları gibi sorunlar zaman zaman oldukça sık görülebileceği gibi bazı hamileliklerde bu tür problemler hiç yaşanmaz. Bu süreç her kadın için farklı işlemektedir.

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Hamileliğin belirtileri kişiden kişiye göre değişse de (ilk hafta da görülebileceği gibi) genellikle döllenmeden sonraki ilk 60 gün içerisinde net bir şekilde görülür. Bu süreç içerisinde hamileliğin pek tüm belirtileri görülebileceği gibi sadece birkaç belirtiyle gebeliğin varlığı konusunda kanaat sahibi olunabilir.

İlk Görülen Hamilelik Belirtileri

  • Halsizlik
  • Baş dönmesi
  • Adet günü gecikmesi
  • Mide Bulantısı
  • Bel ve sırt ağrısı
  • Duygusal yoğunluk

Hamilelik belirtileri arasında en önemli ve takip edilmesi gereken ilk belirtisi adet gecikmesidir. Bu nedenle adet tarihlerini düzgün takip eden anne adayları hamilelik olasılıkları hakkında daha net fikir sahibi olabilirler. Bunun yanı sıra adet tarihinin diğer bir önemli yönü ise hamilelik süresinin bu tarihe göre hesaplanıyor olmasıdır. Yani kaç haftalık hamile olduğunuzu öğrenmek istediğinizde gebelik hesaplama aracına yazılması gereken tarih son adet başlangıç tarihiniz olmalıdır.

Duygu durumu değişiklikleri de hamilelik hakkında ipucu verebilir. Örneğin ağlama krizleri, aşırı yorgun hissetme, sinirlilik halleri ve duygusal duyarlılık gibi mental durumlar da hamileliğin ilk belirtileri arasındadır. Özellikle gebelik süresi boyunca anne adayının stres durumu oldukça kritik olduğu gibi mutlu geçirilen bir hamileliğin bebek sağlığını olumlu yönde etkileyeceğini unutmamalı.

Evlat sahibi olmak isteyen herkes için güzel bir hamilelik süreci dilerim.

Kaynak: Yenianneyim.com | Hamilelik Belirtileri

Bu haber toplam 4407 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık