Gürsel Tekin Sarıyer’den çağrıda bulundu

Gürsel Tekin Sarıyer’den çağrıda bulundu
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Hükümeti sert sözlerle eleştiren Gürsel Tekin, “'Yenikapı ruhu', bu toplumun ruhunu elinden almaksa, biz bunda yokuz. Yenikapı ruhuna sadık kalmak istiyorsanız, Cumhuriyetin değerlerine sadık kalacaksınız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Türkiye'nin siyasi ve iktisadi olarak zor günlerden geçtiğini söyleyerek ortak hükümet çağrısında bulundu. Partisinin Sarıyer İlçe Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Tekin, Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek, " Çok ağır bir sorunla karşı karşıyayız. Sadece iç politikamızda değil, dış politikamızda başka bir sorunla karşı karşıyayız. Dünyanın hiçbir yerinde, sorunları oluşturanlar sorunları çözemezler. Burada tek çözüm sayın başbakan, süreli mi dersiniz, uzun vadeli mi, orta vadeli mi, bilemeyiz. Bir ortak akıl hükümetine ihtiyaç var" dedi.

YENİ BİR SOSYAL YARA UYARISI...

Kamudan 150 bin kişinin işten uzaklaştırılmasının sıradan bir olay olmadığını söyleyen Tekin, " 150 bin kişinin 100 bin tanesi silah kullanabilecek türdedir. Yeni bir sosyal yara yaratırız aman ha, sizin aklınızla, sizin öfkenizle bu sorunu çözmek çok zorlaşabilir. Gelin, eğer Yenikapı ruhu diyorsanız, adına milli mutabakat hükumeti mi dersiniz, ortak akıl hükumeti mi dersiniz, ne derseniz deyin, bunu halledelim" şeklinde konuştu.

gursel-tekin-sariyer1.jpg

YENİKAPI RUHU ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Ana muhalefet partisine yönelik "Yenikapı ruhuna uysun" çağrılarında bulunulduğunu hatırlatan Tekin," Eyvallah. Siz bir ruh uydurdunuz, ona da Eyvallah. 'Yenikapı ruhu', bu toplumun ruhunu elinden almaksa, biz bunda yokuz. Yenikapı ruhunu oluşturmak istiyorsanız, evrensel hukuka geçeceksiniz. Yenikapı ruhuna sadık kalmak istiyorsanız, Cumhuriyetin değerlerine sadık kalacaksınız. Size her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

"HANGİ BAKANLIKLAR VERDİ"

Cemaate yakınlıkları sebebiyle kapatılan dernek ve vakıflarla ilgili bilgilerin yer aldığı bir dosyayı kameralara gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Burada 317 dernek var.100'ün üzerinde vakıf var. Bu vakıflar bizim bildiğimiz sıradan, dandik vakıflar değil. Bütün vakıf yerlerini vermişler. Kiralamak ne kadar zor bilirsiniz. Kim veriyor bu vakıfların yerlerini. Hangi bakanlıklar, bir bakanlıktan geçmesi lazım. Devletin 5-6 kurumun geçerek bu rantı elde edenlerle ilgili ey sayın Başbakan, siz sormayacak mısınız ? 'Ey bakan gel bakayım buraya kardeşim', 'sen bunları hangi gerekçeyle verdin'. Niye sormuyorsunuz. Sorduğunuz zaman, size dokunacağını bildiğiniz için sormuyorsunuz" dedi.

ÇETELERLE İLİŞKİLİ SİYASİLERİ ARAŞTIRALIM

Hükümetin bu yöntemlerle işin içinden çıkmayacağını öne süren Tekin değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: 'Bylock bulduk', 'onu bulduk', 'şunu bulduk' olmaz. Bylock'a falan gerek yok. Aynaya bakın hepiniz görürsünüz birbirinizi. Gelin bağımsız, araştırabilecek, namuslu bir şekilde soruşturabilecek bağımsız bir hukuk sistemi oluşturarak bu çetelerle ilişkisi olan hangi siyasiler varsa, sonuna kadar mücadele edelim. İzin verirseniz CHP'den başlayalım. En son size gelelim.

gursel-tekin-sariyer3.jpg

"NİYE GÖREVDEN ALMIYORSUNUZ"

Bir soru üzerine şehit sayılarının kamuoyuna yansıyandan daha çok olduğunu iddia eden Tekin terörün araştırılması için verdikleri önerinin iktidar tarafından reddedildiğini hatırlattı. Burdur'da milli eğitim müdürünün kadınlarla ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı sözlere de tepki gösteren Tekin," Şimdi ben sorarım ruh falan diyorsunuz ya, Cumhuriyetin ruhunu çıkardınız yahu. Hangi işlemi yaptınız ben merak ediyorum. O sapık müdürle ilgili hangi yasal işlemi yaptınız. Niye görevden almadınız. Kendi kadınlarınıza saygınız yok mu? Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı, sayın bakanlar, siz her gün eşlerinizle geziyorsunuz erkeklerin içinde. Hadi bırakın bizim eşlerimizi, bizim eşlerimize saygınız olmayabilir. Ama kendi kadınlarınıza, kendi eşlerinize saygınız olsun. Niye bu sapık adamı oradan almıyorsunuz" diye konuştu.

gursel-tekin-sariyer2.jpg

Gürsel Tekin gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra partililerle özel bir toplantı gerçekleştirdi ardından Belediye Başkanı Şükrü Genç’i belediyenin Pınar Mahallesi’nde yaptırdığı yeni hizmet binasında ziyaret edip, inşaatla ilgili bilgi aldı.

Bu haber toplam 5094 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT