Görme engelliler bilgileriyle yarıştı

Görme engelliler bilgileriyle yarıştı
Görme Engelliler Sohbet ve Paylaşım Platformu’nun (GESVEB) görme engelliler için düzenlediği bilgi yarışmasının finali Sarıyer’de yapıldı.

Arçelik’in sponsorluğunda gerçekleşen heyecanlı  yarışmanın galibi Şahin Acar oldu.

Sarıyer Belediyesi, Görme Engelliler Sohbet ve Paylaşım Platformu’nun (GESVEP) düzenlediği Bilgi Noktası yarışmasının finaline ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından görme engellileri buluşturan platform kullanıcıları Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Engellerin bilgi ile aşıldığı yarışmanın sunuculuğunu Fahrettin Sadıç yaptı.

gorme-ic1.jpg

İnternet üzerinde 64 kişinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada son dörde kalan Hikmet Karadeniz, Mehmet Bekar, Rahim Ezgi ve Şahin Acar birincilik için kıyasıya mücadele etti. 15 soru üzerinden 90 puan alan Şahin Acar birinci oldu. Yarışmada dereceye girenlere Arçelik’in görme engelliler için “Engelsiz Ürünler” projesi kapsamında ürettiği beyaz eşyalar hediye edildi. Yaklaşık iki saat süren etkinlik Hoş Seda Müzik Grubu’nun dinletisiyle sona erdi. Yarışma sonunda tüm katılımcılar Sarıyer Belediyesi Sevgi ve Barış Teknesi’nde boğaz turu yaparak keyifli bir akşam yaşadı.

Bu haber toplam 2686 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT