Görme engelli öğrencilere sürpriz karne hediyesi

Görme engelli öğrencilere sürpriz karne hediyesi
Veysel Vardar Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri karne hediyesi olarak, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bir günlüğüne polis oldu.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, öğretmenlerinden karne hediyesi olarak “Polis olmak istiyoruz” diyen görme engelli 44 öğrencinin isteğini yerine getirdi. İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın desteğiyle, bir günlüğüne üniforma giydirilen öğrenciler, telsizle anons yaptı ihbarlara gitti.

Sarıyer, Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu Öğrencileri, 2015-2016 yılı eğitim öğretim döneminin son bulmasıyla, farklı bir karne heyecanı yaşadı. Öğretmenlerinin geçtiğimiz hafta “Karne hediyesi için ne istersiniz” sorusuna birçok öğrenicinin “Polis olmak istiyoruz” demesi üzerine, görme engelli çocuklar için unutulmayacak bir sürpriz hazırlandı. Okul yönetimi, öğretmenlerden gelen istek üzerine, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, yardım istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'dan izin istedi. Dr. Mustafa Çalışkan'ın beğenerek desteklediği proje için hazırlık yapıldı.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı tarafından karşılanan öğrenciler, bir günlük mesaileri hakkında bilgilendirildikten sonra birimlere ayrılarak görevlerinin başına geçti.

gorme-engelli-polis-kck1.jpg

Telsizle konuşup, devriyeye çıktılar

Güvenlik Büro Amirliği, TEM Büro Amirliği, Lojistik Büro Amirliği, GBT Büro Amirliği'nde görevlendirilen öğrencilerin mutlulukları telsiz konuşmalarına yansıdı.

Öğrencilerin bir kısmı ofis içinde çalışırken, bir kısmı da polislerle ilçede devriyeye çıktı.

gorme-engelli-polis-kck2.jpg

Etkinlikte konuşan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, “Karne hediyesi olan yeni görevlerinizde hepinize başarılar diliyorum. Sizin sayenizde bugünün güvenli bir gün olacağına eminim” dedi.

Veysel Vardar Görme Engelliler Okul Müdürü Müjdat Kalkan ise, Türkiye'de görme engellilerin birçok alanda istihdam edildiğini, fakat polislik mesleği için fiziksel yeterlilikler arandığından henüz bu alanda istihdamın mümkün olmadığını söyledi. Kalkan, öğrencilerin polislik mesleğini çok sevdiklerini, öğrencilerin çoğunun gelecekte polis olmak istediklerini vurgulayarak, "İnşallah gelecekte büro kısmında bizlere görevler verilir, çünkü biz elektronik konusunda çok iyiyiz" dedi.

Etkinliğin düzenlenmesi için verdikleri desteklerden dolayı İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a teşekkür eden Kalkan, şunları kaydetti: "Bugün hem içimizdeki polis olma sevgisini, polislere olan sevgimizi yaşamak için buradayız. Hem de birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımızın olduğu bu dönemde huzurumuz için her şeyini ortaya koyan polis ve askerlerimize manevi destek için buradayız."

Bu haber toplam 6455 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT